Maanteemuuseum kutsub sünnipäevale

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu kaheteistkümne aastaseks saav maanteemuuseum Põlvamaal Varbusel kutsub huvilisi sünnipäevapeole 29. juulil. Muuseumi sünnipäev on inspireeritud hobuajastu tegemistest ning kannab nime «Küll hobu veab, kui look peab».

Muuseumi pressiesindaja teatel saab erinevalt tavapäevadest sõita nii postitõlla kui pikkvankriga6, jälgida sepatööd ning päris ehtsa hobuseraua valmimist. Lisaks sellele tuleb külla laste laulustuudio ning kätt saab proovida animatsiooni töötoas.

Mõistagi on avatud ka kõik teised näitused ning lapsi tõmbavad magnetina liikluslinna sõitma elektriautod. Uue väljapanekuna on avatud hooajanäitus «Laadawäek», mis kajastab kauplemist 1920. - 1930. aastatel ning ENSV-aegset defitsiidiaega.

Maanteemuuseumi juht Mairo Rääsk ütles, et muuseumi käivitamise esimese sammuna korraldati 28. ja 29. juulil 2000 Põlvas muuseumi asutamise seminar. Sel kokkusaamisel pandi paika loodava muuseumi asutamisprintsiibid ning töötati välja olulisemad lähiaastate arengueesmärgid. Seetõttu tähistabki maanteemuuseum oma sünnipäeva 29. juulil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles