Hansapäevade kujundaja kiirustab linnast ära

Katre Tatrik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansapäevade kujundaja Kersti Rattus ehitab maalinna väravat.
Hansapäevade kujundaja Kersti Rattus ehitab maalinna väravat. Foto: Kristjan Teedema

Täna, reedel enne uurivate Tartu hansapäevade avatseremooniat meisterdas kujundaja Kersti Rattus Pirogovi platsile maalinna väravat.

«Kiire, kiire on,» kommenteeris ta ehitustuhinas. Esimese väravaga ei jäänud Kersti Rattus rahule, tuli välja mõelda teine. Kujundajana on tema ülesandeks välja nuputada konstruktsioonid ja lavakujundused, kuid vastutajana tuleb tal ka ise ehitamisel kaasa lüüa.

Kujundajate tandemisse kuuluvad ka Edith ja Hannes Hermann. Lisaks on abis vabatahtlikud.

Kaarsillal töötaski oma vabast tahtest kolm poissi. Mehehakatised olid lippude silla külge kinnitamisega nii ametis, et polnud saanud mahti uuridagi, millega täpselt tegu on. «Mingid vanaaja lipud,» pakkusid Kevin Kuhhi, Oliver Küüle ja Allar Aso, kellele vabatahtlik töö on hea vabaaja tegevus. «Ikka parem, kui suvi otsa arvutis olla või ainult telekat vaadata,» selgitas Oliver Küüle.

Pikemalt polnud poistel mahti rääkida, sest töö vajas tegemist. Vabatahtlike tööpäevad kestavad hommikul üheksast kuni õhtul üheteistkümneni.

Kersti Rattusel nii kergelt ei läinud: eile lõpetas ta oma tööpäeva alles pool üks öösel, täna oli ta platsis kella üheksast.

Kui maalinna väravad valmis, on Kersti Rattuse töö hansalinnas selleks korraks otsas. Kirevat pidu ta nautima ei jää, vaid tõttab kohe Viljandisse, kus kujundamist ootab Viljandi folk. Oma tööd teeb ta rõõmuga, sest nii hansapäevade kui ka folgi meeskond on tema sõnul ääretult sümpaatne. «Selline töö on puhas pidu,» ütles Kersti Rattus, kes ei paistnud põrmugi väsinud.

Puhas pidu Pirogovi platsile kerkinud maalinnas algab homme, laupäeval kell 11.00. Kõik on väga oodatud!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles