Hansapäevade jaani- ja kunstilinnas algab möll homme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüütli uulitsa lõpus on Jaani kiriku lava, kus homme, laupäeva hommikul avavad Viljandi pärimus- ja vanamuusikud kontserdid.
Rüütli uulitsa lõpus on Jaani kiriku lava, kus homme, laupäeva hommikul avavad Viljandi pärimus- ja vanamuusikud kontserdid. Foto: Kristjan Teedema

Tartus on tunda hansahõngu ja -ärevust, täna tehakse suure peo soojendust ja möll läheb lahti homme, laupäeva hommikul.

Jaanilinna programm saab avapaugu täna kell 15 Antoniuse õues, kus esinevad mambosolist Brita Reinman ja flöödil Liina Juhanson, teatas jaanilinna juht Auli Solo. Peale kontsertide kuulamise-vaatamise saab seal kätt proovida õpitubades ja mõne kauplejaga kaupa teha. Jaanilinna tänane suursündmus on kell 20 algav avakontsert, kus esinevad Viljandi Kultuuriakadeemia muusikud ja Vene balalaikamängija Ilya Lunin.

Kunstilinna asjad viiakse küll täna õhtul Emajõe äärde, ent suurem ehitustöö algab seal homme varahommikul. Kell 11 avatavas linnas hakkavad ringi käima kunstnikud, molbert käes, maalides sealt avanevaid vaateid. «Muidugi on oodatud selle kunstiseltskonnaga liituma kõik, kel värvikarp kodus, sest eks see kunstilinn üks suur loominguline piknikuplats ole,» kutsus kunstilinna juht Imbi Kruuv kõiki kaasa lööma.

Veel võib kunstilinnast leida erinevaid ekspositsioone, töötube ja telke, uudisena on tulemas IMPRO telk. Telke on kahesuguseid: ühtedes on  inimesed kaks päeva kohal, aga IMPRO telgis töötoad vahetuvad. «Kui kellelgi tuleb mõte, et võiks teha ühe stuudio, siis selles telgis on tal see võimalus olemas,» selgitas Imbi Kruuv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles