Täna keskpäeval algavad Tartu hansapäevad

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu hansapäevad.
Tartu hansapäevad. Foto: Kristjan Teedema

Täna kell 12 avatakse Tartu Raekoja platsil hansapäevad. Samal ajal kuulutatakse Tartu ka rahvusvahelise füüsikaolümpiaadi IPhO2012 toimumiskohana maailma füüsikapealinnaks.

Kogu nädalavahetuse vältavate Uurivate hansapäevade raames kerkivad Tartu kesklinna Jaanilinn, Jõelinn, Lastelinn, Maalinn, Teaduslinn ja Raualinn. Eelmistest aastatest juba tuttavate linnade kõrvale kerkib Emajõe paremkaldale Kunstilinn ning Tartu loomemajanduskeskusesse Kinolinn, vahendas Tartu pressiesindaja.

Festivali tähtsündmustest võiks loetleda avakontserti täna kell 20 Antoniuse õuel, laupäeval ja pühapäeval peetavat hansalaata kesklinnas ning laupäeval kell 15 peetavat hansapulma Raekoja platsil.

Tartu hansapäevade ajal peetakse Tartu kesklinnas laupäeval ja pühapäeval hansalaata, kuhu tänavu saabub ligi viissada kauplejat.

Kauplejaid ja käsitöömeistreid tuleb Tartusse peaaegu igast Eestimaa nurgast –Haapsalust Narvani, Võrumaast Virumaani, Harjumaalt ja Setumaalt.

Tartu laadad on populaarsed ka lätlaste ja leedulaste seas, kes on seegi kord kohal erinäolise aiakeraamika, merevaigust ehete, linaste rõivaste ning nahast, karusnahast ja puidust käsitöötoodetega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles