Päevatoimetaja:
Richard Särk

Postkontorite asemel jätkavad Tartumaal postipunktid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Eesti Post.
Eesti Post. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suve jooksul sulgeb vanas kohas uksed Roiu postkontor, Eesti Post tahab avada uue postipunkti kohalikus kaupluses. Veel kahes kohas Tartumaal jätkab kontori asemel postipunkt kohalikus raamatukogus.

Eesti Posti jaevõrgujuht Rüüt Simson ütles, et kuna Haaslava vald võtab Roiu senised postkontoriruumid enda kasutusse, siis firmal seal praegu ruume ei ole. Küll aga käivad läbirääkimised Tartu Tarbijate Kooperatiiviga, et avada postipunkt Roiu poes.

Haaslava vallavanema Priit Lombi sõnul oli postkontori kadumine osalt ka omavalitsuse initsiatiiv, sest samas kohas on plaanis avada noortekeskus.

Samuti on Eesti Post andnud vallale mõista, et ei soovi samas mahus teenusepakkumisega jätkata. «Kuna paari aasta jooksul oli niikuinii plaan kontor sulgeda, siis ütlesime, et minge parem juba nüüd,» ütles Lomp.

Peale Roiu lõpetavad senised postkontorid peagi töö veel Ilmatsalus ja Kongutas. Nende asemel plaanib postifirma koostöös kohalike omavalitsustega avada postipunktid raamatukogudes. Lähiajal peaks uksed avama postipunkt Konguta valla raamatukogus, Ilmatsalu raamatukogus peaks postiteenuseid kasutada saama eeldatavasti septembri keskpaigast.

Simsoni kinnitusel on postiteenuse kättesaadavus Eesti Postile siiski oluline ning piirkonnas, kus postipunkti ei ole, saab postiteenuste kasutamiseks kirjakandja koju kutsuda. «Kirjakandja koju tellimine on tasuta, maksta tuleb ainult postiteenuste eest,» ütles Sim­son.

Kirjakandja koju tellimiseks tuleb helistada kliendiinfo telefonil 1661 või saata e-kiri aadressil info@post.ee.

Peale postkontorite sulgemise on Eesti Postil kavas ka üks kontor avada. Augusti lõpus teeb uksed lahti uus Nõlvaku kontor hiljuti Tartu linna kagupiiril valminud Prisma kaubanduskeskuses.

Märksõnad

Tagasi üles