Suur füüsikaolümpiaad läks käima

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus maaülikooli spordihoones said eile õhtul püsti sajad kuubikud, kus noored üle maailma kohale sõitnud noored füüsikud alustasid täna hommikul teoreetiliste füüsikaülesannete lahendamist.

Noored istusid oma laudade taga paigas juba aegsasti, täpselt ette tehtud plaani järgi. See kindlustas, et kõigi riikide võistkonnaliikmed asusid üksteisest võimalikult kaugel ning et kõrvuti ei sattunud võistlejad, kelle tööd võiksid segada näiteks riikidevahelised poliitilised probleemid.

Igal laual oli valmis suur kinnikleebitud ümbrik, mille võis avada alles pärast läbilõikavat signaali täpselt kell 9. Seal sees oli värviline ülesannetevihik, igaühel oma emakeeles. Teooriaeksam kestab kella 14ni.

Ajal, mil noored ülesannete kallal higistavad, on nende juhendajad reisil Saaremaal, kus nad puhkavad eileõhtusest ja öösse veninud tõlkimistööst.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles