Politsei: liiklus oli reede õhtu kohta üllatavalt rahulik

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei mõõtis kõikjal Eestis autode kiirust. Pildil peatas patrull punase Audi, mis sõitis 127 km/h.
Politsei mõõtis kõikjal Eestis autode kiirust. Pildil peatas patrull punase Audi, mis sõitis 127 km/h. Foto: Kristjan Teedema

Kõikjal Eesti teedel mõõtis politsei täna kiirust ning sarnaselt kolleegidele olid Tartumaal väljas ka siinsed liikluspolitseinikud. Autode liikumiskiirus oli üllatavalt tagasihoidlik. Ilmselt olid paljud kuulnud tänase politseioperatsiooni kohta juba uudistest.

Tartu Postimees käis mehitatud auto ja motopatrulliga kaasas Tartu-Võru maanteel Kambja kandis. Autosid oli reede õhtu kohta tavapäraselt palju, ent sirgel teelõigul tehti möödasõite vähe ning ka masinate kiirus püsis normi piires.

Tervelt tund aega tuli oodata, kui ühe talu väravasse pargitud politseimootorrattale hääled sisse pandi. Võru poolt Tartu suunas liikunud Audi kiiruseks mõõdeti 127 km/h ning sellele kiirusele ei saanud enam reageerimata jätta.

Vähesel määral ületatakse kiirust massiliselt, kuid politsei prioriteet on eelkõige jultunud rikkujad. «100 ja 102 käis ka eelnevalt korduvalt läbi,» tõdes ülemkonstaabel Anvar Vakk.  Kogenud korrakaitsjad registreerivad sellel teelõigul enamasti märksa suuremaid kiiruseületamisi, mistõttu ei hakatud sel korral igale 100 km/h liikunud juhile järgi sõitma. «Tavaliselt tabame siin teelõigul töötades iga kord kellegi 160 või 170 km/h sõitmas,» nentis Vakk.

Punase audi roolis istunud noor mees oli pärast kinnipidamist morni ilmega. Politseiautost naastes ütles ta Postimehele, et trahvi tehti. Veel lisas ta, et kiiruseületamiselt pole teda varem tabatud.

Audi juht jätkas sõitu ning politseinikud naasid sama talu väravasse. Mõni tund hiljem liiguti järgmisse Tartumaa punkti. Politseioperatsiooni käigus mõõdeti kiirust reede õhtul kokku neljas Tartumaa paigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles