Äike uputas Tartumaad ning süütas maju

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul tabas Tartumaad tugev äike, millega kaasnenud vihmasadu uputas Emajõelinnas üle teed ja tänavad. Tartumaal lõi pikne aga ühe maja ning ühe sauna põlema.

Kella 19.07 paiku saabus häirekeskusele väljakutse Tartumaale Kambja valda Rebase külla, kus äike oli löönud sauna ning hoonest hakkas immitsema suitsu. Pererahvas kustutas põlengu oma jõududega ning päästjate saabumise ajaks olid leegid kustutatud ning suitsu immitsemine lakanud.

Veidi hiljem, kella 19.32 paiku teatati, et Tartumaal Vara vallas põleb maja. Lõuna päästekeskuse kinnitusel põleb hoone lahtise leegiga. Inimesed pääsesid majast välja. Esialgu ei saa siiski kindlalt öelda, et maja süttis piksest. Küll aga kinnitab seda pererahvas, kelle maine vara hävis tules.

Lõhkemata jäi õnneks gaasiballoon, mille päästjad jõudsid köögist välja tuua. Paraku hävis hoone tules täielikult.

Õhtul hakkas Tartus Ujula tänaval Tartu Ülikooli spordihoone ees kaevuluugist vett välja purskama. Video teinud linlase kinnitusel oli omalaadse purskkaevu hoog filmimise ajaks juba ragenud.

Tartu kesklinnast tulnud teadete kohaselt kattis tänavaid vesi ning autoliiklus oli raskendatud. Eriti raskeks muutus liikumine Turu ja Soola tänava ristmikul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles