TV3: tartlanna nõuab maksuametilt konfiskeeritud kütust tagasi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader TV3 videost

Tartu naine ähvardab maksu- ja tolliameti kohtusse anda, kui see ei tagasta talle tema garaažist konfiskeeritud kütust.

Möödunud nädalal jõudis maksu-ja tolliamet laekunud vihje abil jälile Tartus asuvale garaažile, kus väidetavalt toimus ebaseaduslik kütuseäri. Sealt leiti ligi 250 liitrit kütust.

Garaaži rentnik väidab aga, et kütus oli varutud tema enda auto tarvis ja ähvardab alustada ameti vastu kohtusõda, kui bensiini talle ei tagastata.

Garaaži rentiv Viktoria väitis TV3 uudistesaatele, et kasutas kütust enda tarbeks ja tegi selle konfiskeerimise ajal kohapeal ka avalduse, et soovib bensiini tagasi. Avaldusele lubati reageerida 30 päeva jooksul ja Viktoria on enda sõnul valmis kohtusse minema.

«Mul on advokaat, kes ütles, et kui toll mulle ei tagasta seda kütust, siis võtame asja käsile – et nii ta ei käi, et nad lihtsalt astuvad sisse ja võtavad minu oma ära,» rääkis naine.

Millised tõendid aga Viktoria vastu olemas on? Maksu- ja tolliameti osakonnajuhataja Urmas Koidu ütles, et Tartu puhul vaadatakse enne kahtlustuse esitamist alati isikute piiriületuse sagedust.

«Tõenäoliselt see annab meile juba üsna konkreetse aluse teatud kahtlustusi esitada ja ka muud kaudsed tõendid. Ainuke asi, mida me otseselt ei pruugi igal juhul tuvastada, on müügifakt ise, aga see, et tegemist on ikkagi kütuse müügiks pakkumise, selleks varumise ja kogu selle tegevusega, selles oleme me ikkagi üsna veendunud, et saame tõendada,» rääkis ta.

Kas Viktoria garaažis käib kütuseäri või mitte, selgitab uurimine, kuid igal juhul olid uudistesaate külaskäigu ajal sinna tekkinud juba uued kanistrid bensiiniga ning tankimisseade oli kasutusvalmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles