Suvine sats sõdurpoisse sõitis sõjaväkke

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poisid lähevad sõjaväkke. Pildil kallistab sõjaväkke minev Ingmar Mõtsmees ema Pille Mõtsmeest.
Poisid lähevad sõjaväkke. Pildil kallistab sõjaväkke minev Ingmar Mõtsmees ema Pille Mõtsmeest. Foto: Sille Annuk

Tartu Tamme gümnaasiumi lõpetanud Ingmar Mõtsmees on üks 200st Tartumaalt ajateenistusse kutsutud noormehest, kelle lähedased täna hommikul Tartust Puiestee tänavast kaitseressursside ameti õuelt kallistustega ära saatsid.

Tallinnasse staabi- ja sidepataljoni sõdurioskusi ning nooremseersandi kaht õlakutriipu hankima sõitnud Mõtsmees otsustas minna eelkutsega ehk vabatahtlikult, teadmata veel, kas ta on vastu võetud Tallinna Tehnikaülikooli elektroonika ja bioonika erialale, kuhu oma avalduse esitas.

«Kõhus natuke keerab, aga muidu otseselt närvis ei ole,» kirjeldas Mõtsmees enesetunnet vahetult enne bussi astumist ja emaga viimase kallistuse jagamist. «Midagi väga ebameeldivat ma kuulnud pole. Sõjavägi on sõjavägi, distsipliin peab olema, muidu saad vastu näppe.»

Ingmar Mõtsmehe ema Pille Mõtsmees tõdes, et poja ärasaatmine teeb muidugi nukraks, aga muretsema ei pane.

«Olen sama asja juba üle elanud, pealegi on mu lapsed väga tublid,» põhjendas ta.

Kaitseressursside amet kutsub noormehi ajateenistuskohustust täitma kolm korda aastas: jaanuaris ja juulis eelkutsega ning oktoobris põhikutsega. Kaitseministri määruse järgi kutsutakse tänavu ajateenistusse kokku 3141 meest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles