Amet puistab salakütuse müüjaid ka sisemaal

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lisaks piirialadele kontrollib maksu- ja tolliamet (MTA) salakütuse müüjaid kõikjal Eestis. Müüjate kohta informatsiooni saamiseks käivitas amet lausa tasuta vihjetelefoni.

Eile kontrollisid ametnikud ühte Tartus asuvat garaažiboksi, kus MTA-le saabunud vihje kohaselt käis salakütuse aktiivne müük. Kontrolli käigus leiti garaažist plastkanistritest ligikaudu 250 liitrit mootorikütust. Samuti olid seal olemas seadmed sõidukite tankimiseks ja väljastatava kütusekoguse mõõtmiseks.

Kütuse käitlemisega seotud isik on MTA-le teada juba varasemate tollirikkumiste tõttu, kinnitas ameti pressiesindaja Katrina Tuulik.

Täna jätkasid ametnikud kontrolli Võrus, mille käigus leiti 3560 Venemaa maksumärkidega salasigaretti. Garaažist avastati ka 195 liitrit bensiini.

Aktiivse kontrolliga tahab amet vähendada ärilisel eesmärgil sisseveetava kütuse vedajate arvu ja tagada õiguskuulekatele maksumaksjatele ausa konkurentsi tingimused, selgitas Tuulik.
 
Maksu- ja tolliameti tollikorralduse osakonna juhataja Urmas Koidu juhtis tähelepanu ka asjaolule, et tihti ei täida ebaseaduslikud kütusekäitlejad ka mingeid ohutusnõuded, mis seab tegelikult ohtu väga paljude inimeste vara. «Sellesama Tartu garaažiboksi näitel ei taha mõeldagi, mis oleks võinud juhtuda, kui hooletusest oleks toimunud kohapeal plahvatus või tulekahju.»

MTA hindab kõrgelt kodanike panust, kes pettustele tähelepanu juhtides aitavad kaasa turvalisuse tagamisele riigis. Kõiki tähelepanekuid ja vihjeid salakütuse kohta ootab amet tasuta vihjetelefonil 800 4444 või e-posti aadressil vihje@emta.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles