Muusika täidab õue

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dave Bentoni kontserdile kogunes üle 200 kuulaja.
Dave Bentoni kontserdile kogunes üle 200 kuulaja. Foto: Kristjan Teedema

Pirjo Levandil ja tema bändil on selle nädala neljapäeval hea Antoniuse õue tulla. Õue on eelmisel kahel samal nädalapäeval tema kolleegid juba soojaks laulnud.

Juuni viimane neljapäev tõi Tartusse sarjas «Muusikasuvi Antoniuse õues» kuulajate ette Dave Bentoni. Veidi enne esinemist sadas, nii et sarja peakorraldajal Piret Villmannil ja tema abilistel tuli pingid ja toolid kuivatada.

Bentoni austajad ei pannud vihmapilvi ja jahedust tähele. Neid kogunes üle 200, istekohti on õues ilma lisatoolideta umbes 250. Ei oleks publikut vihm häirinud ka siis, kui seda oleks kallanud kontserdi ajal. Sari on korraldatud nii, et suure saju korral saab kasutada Teatri Kodu saali samas tänavas.

Benton tänas publikut aplausi eest eesti keeles. Järgnes enam kui tund ingliskeelseid tuntud laule, mida saatsid kitarrist Kaido Kodumäe ja klahvpillimängija Ülo Mälgand. Üks laul oli siiski eesti keeles – «Majakene mere ääres» filmist «Siin me oleme!».

Enne Dave Bentonit on Antoniuse õue muusikasuve sarjas laulnud Triinu Taul – neljapäeval, 21. juunil. Juuli esimesel neljapäeval on aga kavas Pirjo Levandi kontsert «Kirglikud rütmid Roheneemesaartelt».

Edaspidi saab neljapäeviti kuulata Laura Põldveret ja Raivo Tafenau bändi, ansamblit Zorbas, Liisi Koiksonit ja tema muusikust sõpru, hispaania laule koos tantsuga, Raimond Valgre laule, klassikalist muusikat ning sarja lõpetuseks 23. augustil meeste laulu Riho Sibula ja Bonzo esituses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles