Tartusse lisandub 250 lasteaiakohta

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triinu ja Taavi lasteaed Tartus on üks neist, mille varjualuste kinni ehitamisega saadakse juurde rühmaruume.
Triinu ja Taavi lasteaed Tartus on üks neist, mille varjualuste kinni ehitamisega saadakse juurde rühmaruume. Foto: Sille Annuk

Tartu linnavolikogu otsuse kohaselt algavad varsti ehitustööd, mille käigus ehitatakse üheksa lasteaia varjualused ümber rühmaruumideks.

Praegu üsna kasutult seisvate varjualuste kinniehitamise tulemusena saab linn juurde 15 rühma 250 lapsele.

Abilinnapea Raimond Tamm ütles, et ehitustööd käivad terve järgmise aasta ning planeeritud on need nii, et uued rühmad saaksid alustada 2013. aasta sügisest.

Lasteaedade igapäevaelu ehitus kuigivõrd segada ei tohiks, sest ümber tehakse sellised osad majast, kus õppetööd ei toimu.

Odavamalt rohkem

Nende ümberehituste tõttu jääb ära aga planeeritud ja kaua oodatud Rukkilille lasteaia juurdeehitis ja remont. Esialgse kava kohaselt tahtis linn luua sinna majja juurde 110 uut lasteaiakohta, selle kohta võttis volikogu vastu otsuse 2010. aasta detsembris.

Kuna eelmisel aastal muudeti koolieelsete lasteasutuste tervisekaitsenõudeid käsitlevat vabariigi valitsuse määrust ning kaotati lasteaedade rühmade arvu piirang, sai linn aga võimaluse teha juurde rohkem kohti palju väiksema raha eest.

Rukkilille juurdeehitis ja remont oleksid maksma läinud 2,1 miljonit eurot, praeguse üheksa lasteaia ümberehituse hinnanguline maksumus on aga vaid 1,53 miljonit eurot.

Toetus riigilt

Kaheksa rühma ruumide ehitamine Triinu ja Taavi, Tähtvere, Kellukese, Piilupesa ja Helliku lasteaeda peaks maksma minema 922 373 eurot ning sellele projektile saadakse ka toetust, 487 762 eurot, siseministeeriumist.

Linna oma taskust tuleb raha veel 126 koha loomiseks Meelespea filiaali, Kannikese, Maarjamõisa ja Ristikheina lasteaeda, hinnanguline kogumaksumus on 609 546 eurot.

Rukkilille lasteaia projekt lükatakse seega praegu edasi tulevikku, selle elluviimine sõltub linna rahalistest võimalustest.


Kas teate?

Tartu lasteaedadesse lisanduvad rühmad
- Triinu ja Taavi – üks rühm 16 lapsele
- Tähtvere – kaks rühma 32 lapsele
- Kelluke – kaks rühma 32 lapsele
- Piilupesa – kaks rühma 28 lapsele
- Hellik – üks rühm 16 lapsele
- Kannike – kaks rühma 32 lapsele
- Maarjamõisa – kaks rühma 40 lapsele
- Ristikhein – üks rühm 18 lapsele
- Meelespea filiaal – kaks rühma 36 lapsele

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles