Tartu Kõrgema Kunstikooli menukaim eriala on fotograafia

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kõrgem Kunstikool.
Tartu Kõrgem Kunstikool. Foto: Sille Annuk

Teisipäeval Tartu Kõrgemas Kunstikoolis lõppenud sisseastumiseksamid tõid õppekohtadele kandideerima hulga kunstihuvilisi noori. Kõige kõrgemaks kujunes konkurss fotograafia erialale, kuid populaarsuselt ei jäänud palju alla ka teised õppekavad.

Võrreldes mullusega ei ole konkurss olulisel määral langenud, kinnitas kooli arendusjuht Piret Kaevats. 2011. aasta keskmine konkurss oli 7,5, tänavu aga 7,2 avaldust ühele riigieelarvelisele kohale.

Fotograafia eriala ühele õppekohale konkureerib 9,2 inimest, mööbli ja restaureerimise erialale laekus ühele õppekohale 8 avaldust. Järgnevad meedia- ja reklaamikunst (7,9), tekstiil (7,8), maal ja maalingute restaureerimine (7,0), nahadisain ja restaureerimine (6,4) ning skulptuur (3,2).

Lisaks erialaeksamitele pidid kandidaadid sooritama eksamid joonistamise ja maalimises. Vastuvõtukomisjonid tõdesid, et tänavu oli sisseastujate kunstialane ettevalmistus parem kui varasemalt.

Kaevats lisas, et tänavuse vastuvõtuga alustas kunstikool ka üleminekut tasuta kõrgharidusele, vähendades riigieelarveväliseid õppekohti ja luues lisaks riikliku koolitustellimuse õppekohtadele juurde veel 16 tasuta õppekohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles