Siilipere kasvatab Tammelinnas grillmaja all poegi

Katre Tatrik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalavahetusel ajasid Räägu tänaval Tammelinnas neli siilipoega oma ninad ühe perekonna grillmaja alt välja. «Ükshaaval tulid sealt riburada,» kirjeldas pereema Neidi Pikk, kuidas nad õhtul grillides omale uued sõbrad said. 

Tavaliselt annab aias elav kolli suurtest siilidest perele klähvimisega teada, kuid siililapsi vaatab kolmeaastane Jõmmu perenaise sõnul emaliku ja hoolitseva näoga. «Küllap ta nägi, kui me siile pihku võtsime, ning võib-olla ta järeldab sellest, et need on nüüd samasugused koduloomad kui kass ja tema ise,» rääkis ta.  

Siilipapat ja -mammat poegade juures ei olnud. Kuid Neidi Pikk on ühte suuremat ja teist väiksemat siili maja juures siiski näinud. Zooloogiamuuseumi kuraator Andrei Miljutin rääkis, et emane siil toidab piimaga oma poegi umbes kuu ja siis alustavad nad iseseisvat elu, sest siilid on erakliku eluviisiga.

Nüüd plaanib perekond Pikk tihedamat muruniitmist, sest hirm siilikestele aias peale astuda on suur.

Katre Tatrik on Tartu Postimehe suvereporter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles