Tartu noored osalesid EM eelvõistlustel Soomes

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome suurim noorkergejõustiklaste rahvusvaheline võistlus Youth Athletics Games toimus Helsingis vahetult enne Euroopa meistrivõistluseid 24-27. juunil. Tartu Kalevi noored osalesid ühisprojektina koos Orissaare kergejõustiklastega. Võistlused peeti kolmel erineval staadionil Helsingi äärelinnades. Kokku osales mängudel üle 2000 lapse Euroopa riikidest 9-17 eluaastani.

Eesti osales nendel mängudel kokku 70 noorsportlasega erinevatest spordiklubidest. Kolmepäevane võistluste programm sisaldas kergejõustikuvõistlusi, kultuurilisi üritusi ja koolitusi nii lastele kui treeneritele. Noored said ka pääsmed Euroopa Meistrivõistluste avatseremooniale ja esimesele võistluspäevale, kus saadi üheskoos kaasa elada 13 Eesti kergejõustiklase võistlemisele.

Kuni 14-aastaste poiste kaugushüppes kuulus esimene koht ja uus võistluste rekord tulemusega 6.62 tartlasele Hans-Christian Hausenbergile. 100 meetri tõkkejooksus pälvis Hausenberg 14,45 sekundiga teise koha. Orissaare poiss Tormi Niits oli kaugushüppes tulemusega 5.85 teine ja kuulitõukes tulemusega 14.80 neljas. Kuni 15-aastaste poiste seas saavutas Romet Room kuulitõukes tulemusega 13.95 kolmanda koha. Kuni 11-aastaste poiste kuulitõukevõistlusel tõukas Siim-Sander Pärn (Room ja Pärn samuti Orissaarest) end tulemusega 9.85 samuti kolmandaks. Tartu-Orissaare ühisvõistkond saavutas veel mitmeid finaalikohti ja palju isiklikke rekordeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles