Kristjan Kais tutvustas noortele rannavõrkpalli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katariina Vengerfeldt (esiplaanil) kinnitas, et laagris on ikka põnevam kui trennis, sest nalja saab kõvasti. Vengerfeldti palli vastuvõttu jälgib Janely Simenson-Plakso.
Katariina Vengerfeldt (esiplaanil) kinnitas, et laagris on ikka põnevam kui trennis, sest nalja saab kõvasti. Vengerfeldti palli vastuvõttu jälgib Janely Simenson-Plakso. Foto: Margus Ansu

Terve eelmise nädala hommikupoolikutel täitis rannavõrkpalliväljakuid maaülikooli spordihoone juures vilgas elu. Teist aastat peetud Kristjan Kaisi rannavollelaag-ri lõpetas nädalavahetusel turniir, kus noored said õpitut võistlusel kasutada.



Rõõmsalt ja sportlikult nauditi suve kolmel väljakul korraga. Lausa nii rõõmsalt, et treener Oliver Lüütsepp pidi vahepeal laagrilistele meelde tuletama, et nalja kõrvale võiks ikka väheke sporti ka teha.

Esimesel väljakul harjutasid mängu 2001. aastal ja hiljem sündinud tüdrukud, teisel paar aastat vanemad ja kolmas oli poiste päralt.

Oodatud on kõik

«Tüdrukuid ongi selles vanuses Eesti võrkpallis rohkem,» vastas laagri eestvedaja Kristjan Kais küsimusele, miks poisse spordilaagris vähem on, ning arvas, et ehk mängivad poisid rohkem jalg- või korvpalli.

Ta lisas, et 14–16-aastastele neidudele ja noormeestele õpetab ta ikka rannavolle eripära, aga nooremate puhul on olulisim, et oleks lõbus ja nad seda mängima jääksid.

Kuigi laagrikuulutuses seisis, et varasem võrkpallikogemus ei ole tähtis, tulid juba teist aastat järjest laagrisse enamjaolt need, kes ka talvel-kevadel-sügisel sama ala harrastavad.

Kais kommenteeris korraga saalivõrkpalli ja volle harrastamist nii, et 16-17 eluaastani on see täiesti normaalne, kuid edasi peaks keskenduma ühele või teisele.

Agnes Tambets (14) näiteks käib trennis spordiklubis Duo, kuid otsustas ka laagrisse tulla, sest oma treeningurühma suvistes rannatrennides õnnestus tal vähe osaleda.

Kaisi laagrit pidas ta hästi arendavaks, sest treeningud olid igal päeval kolm tundi pikad ja õpetussõnu jagasid erinevad treenerid. «Ei oskagi öelda, kumb on raskem, aga rannas sõltub palju näiteks tuulest,» rääkis ta saalis ja rannas mängu kohta.

Kolm aastat Tartu Kalevis võrkpalli mänginud Kertu Kollo (12), Kertu Rannu (11) ja Katariina Vengerfeldt (11) kinnitasid pärast järjekordse laagripäeva lõppu, et tunne on väga hea. «Laagris saab nii palju nalja, see on parem kui trennis,» sõnasid nad rõõmsalt.

Plaanis noortekoondis

Laagriga tutvustatakse ran-navollet ning pakutakse noortele harjutamis- ja mänguvõimalust, kuid endine rannavolle tippmängija Kristjan Kais haub peas ka suuremat mõtet. Järgmisel suvel plaanib ta esimest korda kokku kutsuda 1998. aastal ja hiljem sündinute rannavollekoondise.

U16 noorteturniiri tulemused
Tüdrukud

1. Liisa Soomets – Annett     Pendarov
2. Ingris Suvi – Andra Villems
3. Mai-Liis Logina – Ingrid Kiisk

Poisid
1. Oscar Leemets – Mihkel     Kruusi
2. Kristo Karp – Reimo Reimand
3. Dmitri Korotkov – Mark     Fedortšenko

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles