Tartlane peksis koera ja viskas ta aknast alla

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Staadioni tänaval aknast alla visatud koer.
Staadioni tänaval aknast alla visatud koer. Foto: kaader Reporter.ee videost

22. juunil peksis Tartus Staadioni tänaval purjus mees oma koera ja viskas ta teise korruse aknast alla, loom vajas murdunud reieluu tõttu operatsiooni ja otsib nüüd uut peret.

Eestimaa Loomakaitse Liit tegi juhtunu asjus politseile avalduse, et algatataks kriminaalmenetlus looma julma kohtlemise eest, vahendab Reporter.ee.

Staadioni tänaval koeraga juhtunut nägid pealt ka lapsed ning kohale kutsuti politsei. Omanik jätkas koera peksmist isegi korravalvurite saabudes, kui loom tänavasillutisel lebas. Politsei viis mehe kainenema.

Reieluu murru ja põrutustega koer viidi Tartu loomade varjupaika, talle tehti operatsioon ja paari päeva pärast läheb ta hoiukoju taastuma. Vana omaniku juurde koer enam tagasi minema ei pea, vaid otsib uut kodu. Tartu loomade varjupaik ootab annetusi tema ravikulude katteks.

Loomakaitse liidu hinnangul tuleb algatada kriminaalmenetlus looma suhtes lubamatu teo toimepanemise eest avalikus kohas ja julmal viisil. Samuti on liidu hinnangul alust kriminaalmenetluse algatamiseks karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb alaealisele vägivalla eksponeerimist, kuna koer visati aknast välja avalikus kohas ning alaealiste ees, põhjustades talle piinarikkaid kannatusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles