Tartus sotsiaalteaduste suveülikoolis osalevate riikide arv suureneb

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba seitsmendat korda toimuv Tartu ülikooli rahvusvahelise suveülikooli sotsiaalteaduste programm toob tänavu Eestisse huvilisi 29 riigist. Esimesed välistudengid jõuavad suveülikooli täna Shanghaist.

TÜ rahvusvahelise suveülikooli peaspetsialisti Mart Susi sõnul on järjest laienenud osalevate riikide arv. "On näha, et huvi meie sotsiaalteaduste programmi vastu on eriti kasvanud just endistes Idabloki riikides. Nii ongi esmakordselt tänavu esindatud üliõpilased Ungarist, Sloveeniast, Slovakkiast, Poolast ja Bulgaariast. Enim osalejaid on oodata mitmetest Aasia ülikoolidest, sh Lõuna-Koreast, Singapurist, Hongkongist, Hiina Rahvavabariigist," loetles Susi.

TÜ rahvusvahelise suveülikooli sotsiaalteaduste programm hõlmab mitmeid eriilmelisi kursusi ja loenguid. Tudengid saavad osaleda välispoliitika ja julgeoleku teemalisel kursusel "Euroopa ja Venemaa välispoliitika ning julgeolek uuel sajandil". Tartu ülikool on koostöös Peterburi ülikooli ja Kiievi Mohyla akadeemiaga pannud kokku ühise koolitusprogrammi "Pärast impeeriumi lõppu". Juttu tuleb ka Baltikumi pealinnade ettevõtlusvõimalustest ning integratsioonist Euroopas.

Erilise tähelepanu all on Venemaaga seotud teemad. TÜ Euroopa Liidu-Venemaa uuringute keskus CEURUS korraldab suvekooli EL-Venemaa suhete teemal ning rahvusvahelistest inimõigustest. Esmakordselt toimub tänavu ka mereõiguse teemaline suvekool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles