Tartu medal antakse Maire Breedele ja Vladimir Heerikule

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Linnavalitsus otsustas tänasel istungil anda Tartu linna medal Tartu Rahvaülikooli rajajale ja juhatajale Maire Breedele ning legendaarsele spordimehele Vladimir Heerikule.

Tartu linnapea Urmas Kruuse sõnul on Tartu linna päeval ikka tavaks tunnustada neid tartlasi, kes on oma tööd teinud suure pühendumisega.

Maire Breede on juhtinud Tartu Rahvaülikooli (kuni aastani 2001 kandis see Tartu Kultuuriülikooli nime) alates selle asutamises 1987. aastal. Rahvaülikooli eesmärgiks on pakkuda vabahariduslikku ja tööalast täienduskoolitust. Breede eestvedamisel on sellest saanud pikaajaliste traditsioonide ja kogemustega kool, mis on pidevalt uuenev ja arenev.

SA Tartu Sport töötaja Vladimir Heerik on kunagine tippjooksja, seitsmekordne Eesti meister. Heerikut võib nimetada Tartu spordielu hingeks ja vaimuks, keda tunneb iga spordiga kokkupuutunud tartlane. Endine tippsportlasest pikamaajooksja on oma hilisema elu pühendanud jäägitult Tartu spordile, eeskätt Tamme staadionile. Praegu SA Tartu Spordi töötajana on ta aastakümneid olnud linna esindusstaadioni arendamise juures, tänu tema entusiastlikule tegutsemisele ehitati staadionile näiteks praegune olmehoone, mis lõi uued tingimused sportimiseks.

Tartu medalid antakse üle Tartu linna päeval, 29. juunil kell 13 Tartu raekoja saalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles