Suvepilt: «Undiini» proovid algasid vihma trotsides

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Undiini» proovid toomkiriku varemetes.
«Undiini» proovid toomkiriku varemetes. Foto: Sille Annuk

Eile algasid toomkiriku varemetes Emajõe Suveteatri lavastuse «Undiin» proovid. Tüki toob püünele Vanemuise lavastaja Ain Mäeots.


«Undiini» lavastus valmis ka 1996. aastal Vanemuises, samuti Mäeotsa käe all. «Tükk iseenesest on sama, aga see kõlab nüüd minu jaoks hoopis teistmoodi. Paljud asjad, mida ma tookord ei osanud sõnastada, kõlavad nüüd hoopis selgemalt,» rääkis Mäeots.

Ta lisas, et siis sai lavastus tehtud armastusest, kuid nüüd on see armastuslugu läinud pinnapealsemaks. Pigem on see lugu inimlikust rumalusest, inimeseks olemisest armastuse kaudu. «See on väljastpoolt vaade inimeseks olemisele.»

Teised on ka osatäitjad. Tol korral mängis Undiini Liina Olmaru, nüüd on ta hoopiski Isolde rollis, ka Rain Simmul ja Marika Barabanštšikova, kes samuti mängisid eelmises lavastuses, ei täida samu rolle. Teist peategelast Rüütlit mängib Juss Haasma.

Undiini rolli valis Mäeots Tallinna Linnateatri näitleja Sandra Uusbergi sisetunde järgi. «See on nõudlik roll näitlejale, väga raske ja hull ümberlülituste ja intensiivsuse mõttes,» ütles ta.

Tookord mängiti lavastust Vanemuise laval, nüüd loodab Mäeots, et toomkiriku varemete hoopis teistsuguse väega keskkond toetab lavastust hästi ja annab sellele uue hingamise.

Kes aga võiksid etendust vaatama minna? «See on tükk kõigile nendele, kes on elus armastanud, valetanud, petta saanud,» võttis Mäeots kokku võimaliku sihtrühma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles