Erkmaa korvpallikool innustas Lääne-Virumaal noori

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Erkmaa korvpallikool korraldas 17.-22. juunini Lääne-Virumaal Vinni spordikompleksis esimese suvekursuse, millest võttis osa 25 noort, 11-19-aastast korvpallurit. Suvekursuse viis läbi Eesti U14 vanuseklassi poiste koondise ja Erkmaa KK peareener Aivo Erkmaa.

Et laagri eesmärk oli mängijate individuaalse meisterlikkuse kõrval ka kehalise ettevalmistuse arendamine, siis jagas selles valdkonnas õpetust Tartu Ülikooli kehakultuuri teaduskonna raskejõustiku lektor Peep Päll. 

Ühel laagripäeval külastas suvekursuslasi samuti Hollandis Almeres nii noorte kui ka täiskasvanud korvpalluritega töötav ja tänavu taaskord Hollandi U20 noormeeste korvpallikoondise abitreeneri kohustusi täitma kutsutud Jaanus Liivak. Endine mängumees rääkis noortele profikorvpalluri elust, uusi väljakutseid pakkuvast treeneritööst ja paljust muust korvpalliga seonduvast. 

"Esimese profilepingu teenisin siitsamast Lääne-Virumaalt, Rakvere Markusest," rääkis Liivak. "Seadsin endale tol ajal eesmärgiks mängida kunagi Eesti koondises ja vähemalt ühes välisklubis. Nüüd võin öelda südamerahuga, et olen need eesmärgid saavutanud." Uurides Erkmaa suvekursusel osalenud noorte eesmärke korvpallis, selgus, et keegi ei rahuldu tulevikus mängimisega Eesti tippklubides, vaid soovivad pürgida kaugemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles