Tartus kogunevad Euroopa teadusraamatukogude tipud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

27.−30. juunil peetakse Tartus, Dorpati konverentsikeskuses Euroopa teadusraamatukogude ühenduse LIBER 41. aastakonverents, mis toob Tartusse 340 teadusraamatukogude tippspetsialisti 34 riigist.

Esmakordselt Eestis toimuv LIBERi aastakonverents kannab sel korral pealkirja „Mobilising the knowledge economy for Europe“ (Teadmistepõhise majanduse koondamine Euroopas).

Tartu Ülikooli raamatukogu kogude direktori Kirstina Pai sõnul on konverents maailma teadusraamatukogude jaoks suursündmus, kus kohtuvad raamatukogude juhid, spetsialistid ja teaduspoliitika kujundajad, et panna paika strateegilised arengusuunad.

„Rahvusvaheline koostöö on teadusraamatukogude arengu alus.  Pilveteenused, mobiililahendused, avatud juurdepääs (Open Access), autoriõigus ja digitaalne säilitamine on teemad, mis vajavad operatiivseid lahendusi ja üheskoos tegutsemist,“ rääkis Pai. „LIBERi aastakonverentsi toimumine Tartus on suureks auks nii Eesti riigile kui seda korraldavale Tartu ülikooli raamatukogule," lisas ta.

LIBER (Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche - Association of European Research Libraries) on 1971. aastal loodud teadusraamatukogusid  ühendav organisatsioon, kuhu kuulub 45 riigist enam kui 400 liiget. Eestist on liikmed Tartu ülikooli raamatukogu,  Tallinna ülikooli akadeemiline raamatukogu ja Eesti rahvusraamatukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles