ERR: vallavolikogu seisab Võru esimese erakooli loomisele vastu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikakannu põhikool.
Pikakannu põhikool. Foto: SCANPIX

Võrumaa esimese erakooli loomine Pikakannul kohtas kohaliku Lasva vallavolikogu ägedat vastuseisu – volinikele teeb tuska, et vaatamata nende otsusele põhikool sulgeda, leidsid lapsevanemad võimaluse algkooli jätkamiseks ning said selleks ka ministeeriumilt koolitusloa.

Täna pidi Lasva vallavolikogu tegema ajaloolise otsuse, et anda suletava Pikakannu kooli hoone rendile Pärimuskultuuri keskusele ja sillutada tee Võrumaa esimesele erakoolile, kuid seda ei sündinud, sest ootamatult tegi volikogu esimees ettepaneku päevakorrapunkt välja hääletada ning lükata tühjaks jääva koolimaja saatuse otsustamine edasi, vahendab ERR Uudised.

Päevakorra ammendudes läks laua taga siiski tuliseks aruteluks – volikogu liikmed on pahased, et kohalik kogukond on suutnud munitsipaalkooli sulgemise otsuse pöörata enda kasuks ning saanud haridusministeeriumilt loa eraalgkooli avamiseks.

Lasva vallavolikogu esimees Ain Lõiv ütles, et jaanuaris võeti vastu arengukava, mille järgi ei ole vallas enam kaht kooli ja on otsustatud, et õppetegevus toimub ainult ühes koolis.

Erakooli initsiatiivgruppi vallavolinike seisukoht ei morjenda, kuna neil on haridusministeeriumi koolitusluba: «Lähipäevadel oleme meie Pärimuskultuuri keskuse kooli õpetajatega sõlmimas töölepinguid, kõik läheb edasi nii nagu planeeritud, load on meil olemas ja õppetegevus saab suure tõenäosusega alguse 1. septembrist,» ütles MTÜ Pikakannu kooli areng juhatuse esimees Peeter Viiard.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles