Suvetelk läheb randa noori otsima

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorsootöö spetsialist Egle Saarepere ütles, et suvetelgis jagub tegemist nii mudilastele kui vanaemale endale.
Noorsootöö spetsialist Egle Saarepere ütles, et suvetelgis jagub tegemist nii mudilastele kui vanaemale endale. Foto: Margus Ansu

Kuigi noortekeskused suvel ametlikult puhkavad, ei jäta nad noori ula peale. Kuu aega tegutseb linnas suvetelk, kuhu võivad astuda kõik, kel natukenegi igav.


Nagu nüüd juba heaks tavaks, liigub suvetelk linnas ringi, et võimalikult paljudeni jõuda. Kahel nädalal telgitakse rannas, kahel pargis. Järgmisel esmaspäeval alustatakse Anne kanali juures, vahepeal tehakse nädalased peatused Ülejõe pargis ja Lodjakoja juures ning lõpunädalal on telk kesklinnas.

Suvetelgi projektijuht, noorsootöö spetsialist Egle Saarepere ütles, et sel aastal tahetakse hõlmata laiemat seltskonda. Nii et kui mõni vanaema juhtub pisikese lapselapsega mööda jalutama, võib julgelt ligi astuda – tegemist jagub seekord nii mudilastele kui vanaemale endale.

Iga päev korraldatakse töötubasid ja võistlusi, mille teemad varieeruvad. Suuremad tegevused võetakse ette telgi seinale kinnitatud päevakava alusel, kuid pidevalt saab näiteks lauamänge mängida, meisterdada, laenata rulluiske või rula, hüpata batuudil, mängida sulgpalli ja teha palju muudki.

Enamik tegemistest käib sealsamas telgi juures, kuid näiteks jalgrattatehase üritused, fotojaht ja šabloonikunsti töötoad leiavad aset kõikjal üle linna. Kõik sündmused ja tegevused on tasuta.

Ligiastujate aega aitavad telgis sisustada noorsootöötajad, malevlased ja vabatahtlikud. Saarepere rääkis, et malevlaste üheks ülesandeks saab telgi läheduses ringi liikuvate noortega suhtlemine ja nende sisse kutsumine.

Suvetelk on noortekeskuste ühisprojekt, milles osalevad Lille maja, Tähe noortekeskus, Skatehall ja Anne noortekeskus.

Suvetelk
• Noortekeskuste suvetelk on lahti 25. juunist 20. juulini tööpäevadel kell 14–19.
• 25.–29. juunini Anne kanali ääres.
• 2.–6. juulini Ülejõe pargis.
• 9.–13. juulini Lodjakoja juures.
• 16.–20. juulini kesklinnas Küüni tänaval.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles