Tarkusesammaste ees käib taas suur tunglemine

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karina Ivanova
Karina Ivanova Foto: Margus Ansu

Rahvamurd täidab taas tarkusesammaste esist platsi. Nii on see olnud jaanipäeva eel ja järel aastakümneid. Varsti saab 60 aastat ajast, mil hakati pidama aulas lõpuaktusi, nagu kirjutab ajakirja Universitas Tar­­tuensis värskeim number.


Need kaks ladinakeelset sõna kaunistavad ka Tartu Ülikooli peahoonet paraadukse kõrval. Just nende suurte pronksikarva tähtede ees soovis eile oma tütrele õnne Zinaida Ivanova, kes elab Ida-Virumaal Aseri lähedal Rannu külas.

«Ta on väga tubli. Ma olen väga uhke, et ta on nii hästi oma magistritöö kaitsnud ja ülikooli lõpetanud,» ütles ta. «Mul on olnud raske elu, läksin vara tööle, et peret aidata. Aga ma unistasin alati, et kui mul tuleb laps, siis lõpetab ta Tartu Ülikooli.»

Karina Ivanova, rahuliku mõtliku jutuga nagu ta emagi, oli tulnud paar minutit tagasi aulast. Poolteist tundi väldanud aktusel sai ta kätte dokumendid selle kohta, et ta on lõpetanud magistrina kirjanduse ja teatriteaduse eriala cum laude.

Kuhu viib elutee edasi? «Mul on praegu mõtlemisaeg,» ütles vastne magister. «Mõtlen loomulikult ka doktorantuurile.»

Filosoofiateaduskonna lõpetas seekord 203 magistrit (neist 52 cum laude) ja 291 bakalaureust (neist 15 cum laude).

Täna on Tartu Ülikooli aulas kaks aktust: arstiteaduskonnal kell 12 ja õigusteaduskonnal kell 15.

Eesti Maaülikooli aktused toimuvad aulas Kreutzwaldi 64. Täna kell 11 on pidulik hetk metsandus- ja maaehitusinstituudi bakalaureuseõppe ning kell 15 sama instituudi magistriõppe ja ehitusinseneriõppe lõpetajatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles