Rajameister: uisumaratoni rada tuli korralik

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavusel Kalevipoja uisumaratonil saab valida kolme distantsi vahel: 100, 25 ja 7 kilomeetrit.
Tänavusel Kalevipoja uisumaratonil saab valida kolme distantsi vahel: 100, 25 ja 7 kilomeetrit. Foto: Margus Ansu / Postimees

Homme hommikul kell 11 antakse Mustvees start kolmanda Kalevipoja uisumaratoni 100 km sõidule. Võistlejad läbivad neljal korral Peipsi järve jääle rajatud 25-kilomeetrise ringi. Rajameister Kaido Poom kinnitas, et kuigi tööd rajaga on veel küll ja küll, on jää hea ning uisutamiseks valmis.


Uisumaratoni peakorraldaja, Jõgeva maavalitsuse haridus- ja soprdinõunik Heiki Sildnik märkis, et kuigi täna püsib termomeeter Jõgevamaal plusspoolel, on öösel saabumas miinuskraadid ning rada muutub sellest ainult paremaks. Stardipaugu ajaks prognoosib ilmajaam ilma nullist kuni kolme külmakraadini, mis tõotab häid tingimusi.

Peipsi jääl rada meisterdava Kaido Poomi kinnitusel on nii 7- kui 25-kilomeetrine ring täies ulatuses lahti lükatud ning freesitud. «Freesimisest ei pääsetud, sest sula ilmaga on järvel liikunud palju masinaid ning jää polnud piisavalt ühtlane.»

Pärast freesimist on aga jääolud head ning miinuskraadid muudavad libisemisolusid veelgi paremaks. Samas lubas Poom, et rajahooldajad jälgivad kogu öö ilmastikuolusid ning lume lisandudes sööstavad traktorid taas ringile.

Maratoniraja ettevalmistus läheb Jõgeva maavalitsusele maksma umbes 20 000 krooni. Poom tõdes, et tööd on olnud palju ning selle summaga ei pruugita päris välja tulla.

Homsele uisumaratonile oli end täna keskpäeval kirja pannud 981 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles