Rulluisumaraton algab Jõgevalt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

12. augustil toimub Baltikumi suurim rulluisumaraton juba kuuendat korda ning sellel aastal leiab aset rajamuudatus – esmakordselt sõidetakse maratonidistants marsruudil Jõgeva-Tartu pakkudes kõikidele osalejatele uusi rajaelamusi ning kauneid vaateid tervelt 48 km pikkusel rajal.

Neil, kes 48 km pikkust rada veel läbida ei soovi, on võimalus osa võtta 19 km pikkusest lühemast distantsist, mille rada kulgeb marsruudil Tabivere-Tartu.
SEB 6. Tartu Rulluisumaratoni mõlemad distantsid kulgevad piki Jõgeva-Tartu maanteed.

Võistluste direktor Kunnar Karu sõnul on Jõgeva-Tartu trassi soovitud realiseerida juba aastaid: „Kui me rulluisumaratoniga alustasime, siis tegelikult soovisime algusest peale sõita marsruudil Jõgeva-Tartu. Sel ajal see asfaldi olukorra tõttu võimalik ei olnud ja tegime otsuse sõita Tartu külje all Tartu valla teedel kahel ringil. Täna aga on täitumas aastatepikkune unistus sõita terve võistlus kordumatul trassil, mis annab osalejatele enam põnevust ning pakub kaunist vaatepilti nii pika kui lühema raja valinutele.“

Tulles Jõgevalt Tartusse vahelduvad rajal lauged tõusud ja laskumised, mis muudab sõidu oluliselt mitmekesisemaks kui varem. Sarnaselt varasemaga jääb rajale ka üks suurem tõus koos laskumisega. Seekord on Inglimägi vahetunud Lähte vastu, kuid tõusumeetrid jäävad samaks kui varasemalt. Kellel on soov parandada laskumistehnikat ning proovida Lähtel laskuda ja tõusta, siis nende jaoks toimub enne üritust ka rulluisumaratoni ühistreening, kus on kohal asjatundjast juhendaja. Rajast rääkides lisab Karu, et SEB Tartu Rulluisumaraton on jõukohane kõikidele:  „Need, kes vähegi varem uisutanud saavad kindlasti hakkama 48 km pikkuse distantsiga ning need, kel veidi vähem kogemust saavad nautida 19 km pikkust rada.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles