Sulgpalli esinumbrid harjutavad olümpiaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlane Raul Must (vasakul) ja soomlane Ville Lång on head sõbrad. Must loodab, et loos neid olümpial ühte alagruppi ei paiguta.
Eestlane Raul Must (vasakul) ja soomlane Ville Lång on head sõbrad. Must loodab, et loos neid olümpial ühte alagruppi ei paiguta. Foto: Margus Ansu

Poole aasta jooksul pea kaks kuud Malaisias treeninud Eesti parim sulgpallur Raul Must on nädalaks Tartus, et koos Soome esinumbri Ville Långi ja Eesti edetabeli teise, Rainer Kaljumäega, Londoni olümpiamängudeks valmistuda.


«Hea tunne on Tartus tagasi olla,» sõnas Must, kes vahepeal oli paar korda küll ülikoolilinna väisanud, kuid seda vaid paariks päevaks. Ta rääkis, et ettevalmistus hooaja tippsündmuseks on läinud hästi ja enesetunne on hea. Ka üleeile tehtud koormustest näitas, et tulemused on paranenud.

Et olümpiale kvalifitseerumine oli lõpus väga pingeline ja tasavägine, kuid õnnestus siiski, tegi Musta meele väga heaks. Hooaja üks eesmärkidest sai nii täidetud. Järgmisel nädalal läheb Must Malaisiasse tagasi.

Eesmärk alagrupi võit

Olümpia eesmärke on Musta sõnul raske seada, sest palju sõltub loosiõnnest ehk sellest, millise kahe mängijaga ta alagruppi satub. Kuid ta kinnitas, et alagrupi tahab ta kindlasti võita, mis annaks talle koha 16 seas.

«See oleks esimene eesmärk ja ma arvan, et hea tabeli ja hea mängu korral võib see täitsa reaalne olla,» selgitas ta. 2008. aastal Pekingi olümpial Must alagrupist edasi ei pääsenud.

Soomlane Lång oli juba eelmisel olümpial 16 seas. «Oleksin väga pettunud, kui ma sama ei suudaks, aga loomulikult tahaks seekord oma kohta parandada ja kaheksa hulka pääseda, kuid see saab raske olema,» märkis ta, kuid nentis samuti, et palju oleneb loositavast tabelist.

mlase ettevalmistus on läinud igati plaanipäraselt. Just viimased kaks nädalat on ta teinud tugevamat trenni ning kuus kuni seitse nädalat kõva koormust on veel ees. Vahetult enne olümpiat valmistub ta Saksamaal.

«Tartusse treenima tulin hea meelega, sest Raul on tugevam vastane kui ükskõik kes Soomest,» rõõmustas ta võimaluse üle nädala Eestis treenida.

Sulgpalliõhtu reedel

Reede õhtul näeb Annelinna spordimajas maailmatasemel sulgpalli. Kell 18 alustatakse poolfinaalmängudega, kus kohtuvad Lång ja Tartu maakonna noortemeister Sten Rääbis ning Must ja Eesti noortemeister Heiko Zoober. Finaalmäng, kus eeldatavasti mängivad Must ja Lång, algab kell 19. Sissepääs on publikule tasuta.

Võistlus käib uhiuutel spetsiaalsetel väljakukatetel, mis läksid maksma 8500 eurot. Lisaks Triitoni klubi omafinantseeringule toetas katete ostmist ka Tartu linn, andes selleks toetust 3500 eurot.

Triitoni treeneri Mart Siliksaare sõnul on katted hädavajalikud, et mängijatel ei läheks võistlustel põrandaga harjumiseks aega, vaid see oleks neile tuttav juba trennist.

«Need matid lähevad igapäevasesse kasutusse meie treeningutel,» selgitas Siliksaar, «ei ole mõtet osta kallist asja ja seda kappi tolmu koguma panna.»

Matid on tehtud spetsiaalsest kummilaadsest materjalist, mis annab rohkem järele kui puupõrand, kuid sellel ei libise. Matid on head ka mängijate liigestele ja seljale, sest põrutab vähem.

Eesti ja Soome

• Raul Must
Eesti esinumber, Euroopa edetabelis 10., maailma edetabelis 69.

• Ville Lång
Soome esinumber, Euroopa edetabelis 2., maailma edetabelis 40.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles