Viljandimaal pääses elumaja tulekahjust eluga neli last

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju.
Tulekahju. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Viljandimaal Pärsti vallas Mustivere külas süttis elumajas korter, kust tubli mööduja abil pääses välja pere viiekuuse lapsega. Maja teiselt korruselt evakueerisid päästjad pere, kus oli kolm väikest last.


Täna kell 16.04 teatati, et Viljandimaal Pärsti vallas Mustivere külas tuleb kahekorruselise puitelamu alumise korruse akendest ja uksest paksu suitsu. Kohale sõitsid päästjad Viljandi, Suure-Jaani, Mustla ja Võhma päästekomandost ning Viljandimaa operatiivkorrapidaja, teatas Lõuna-Eesti päästekeskus.

Päästemeeskonna saabumisel põles üks alumise korruse korter ning koridor lahtise leegiga ning tuli oli levinud vahelagedele. Enne päästjate saabumist oli põlevast korterist välja saanud viiekuuse lapsega pere ja teisest korterist eakas naaber. Tubli möödamineja abistas hätta jäänud peret leekidest pääsemiseks aknast väljumisel. Kohale saabunud kiirabi viis kolm kannatanut, nende hulgas põlenud korterist välja toodud imik, haiglasse.

Päästetöötajad evakueerisid teise korruse korterist kolm last koos vanematega. Suitsu levides teisele korrusele oli nende eluasemes tööle hakanud korterisse paigaldatud suitsuandur. Hätta jäänud inimestest teavitati omavalitsuse sotsiaaltöötajat.

Tulekolleteni jõudmiseks ning kustutamiseks avasid päästjad osa ülemise korruse põrandast. Tules sai tugevaid kuumakahjustusi põlenud korter ning maja koridor.

Põlengu tekkepõhjus on selgitamisel.

Päästeteenistus paneb inimestele südamele, et suitsuandur, mis tulekahjust märku annab, peaks olema igas eluasemes. Lakke paigaldatud seade võib märku anda ka naabri juures juhtunud tuleõnnetusest ning päästa traagilisest õnnetusest paljusid inimesi. Alates käesoleva aasta 01. juulist on suitsuandur kohustuslik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles