Eesti naised võitsid Balti jalgpalliturniiri

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teise koha sai turniiril Leedu naiskond, kellega eestlannad kohtusid reedel. Liis Emajõe (seljaga) võitleb leedukate väravavahi Greta Kaselytega. Katrin Loo (number 7) jälgib olukorda.
Teise koha sai turniiril Leedu naiskond, kellega eestlannad kohtusid reedel. Liis Emajõe (seljaga) võitleb leedukate väravavahi Greta Kaselytega. Katrin Loo (number 7) jälgib olukorda. Foto: Margus Ansu

Nädalavahetusel ei olnud Eesti naiste rahvuskoondisele Balti turniiril vastast. 3:0 alistati Leedu ja 6:0 Läti.


Läti ja Leedu omavaheline mäng jäi 1:1 viiki. Tulev nädalalõpp toob koondise Otepääle, kus võõrustatakse Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiri kohtumises Valgevenet.

Naistekoondise peatreener Keith Boanas sõnas, et Eesti naiskond mängis väga hästi ning publikule näidati ilusat ja tehnilist jalgpalli.

«Me tahtsime häid mänge teha eelkõige Nastja (naiskonna kapten Anastassia Morkov-kina – toim) pärast, kellele need olid viimased kohtumised koondise särgis,» märkis Boanas.
Peatreener nentis, et kurvad vahejuhtumid mõjutasid kindlasti Lätiga kohtumise kulgu.

Mängu 16. minutil eemaldati mängust lätlaste väravavaht Nina Maksimova ja 43. minutil sattus Pärnu JKs mängiv lätlanna Olga Ivanova kokkupõrkesse, mille järel ta lahkus platsilt kanderaamil. Kohale saabunud kiirabi diagnoosis jalaluumurru.

Samal minutil tribüünile saadetud Läti koondise peatreener Didzis Matiss oli pärast mängu endiselt maruvihane ja kommenteeris mängu vaid sõnadega, mis trükimusta ei kannata.
Säilitati professionaalsus

«On kahetsusväärne, et meil ei olnud kiirabi kohe väljaku ääres,» ütles Boanas ja lisas, et selle eest võlgnetakse lätlastele vabandus.

Ta möönis, et hoolimata hirmsast vahejuhtumist pidid jalgpallurid jääma professionaalseteks ja matši jätkama ning sellega said eestlannad hästi hakkama. «Olen nende üle väga uhke,» lisas ta.

Boanas selgitas juba enne turniiri, et kindlasti on vaja võita, et taastada enesekindlus ja usk oma tegemistesse. Need eesmärgid said turniiril kindlasti täidetud.

Valgevene ootab

Juba sel laupäeval kohtuvad eestlannad Otepääl Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiril Valgevenega, kellele esimeses mängus napilt 1:2 alla jäädi. «Me tahame mängida nii, et keegi ei kahtleks, et need tüdrukud oskavad mängida,» rääkis Keith Boanas. Koondis kohtub tulevaks mänguks ettevalmistamiseks neljapäeval.

Pärast seda mängu ootab naiskonda väike puhkus, et augusti lõpus Slovakkia vastu taas löögihoos olla. Seevastu treenerid ei puhka, vaid uurivad võimalusi ja koostavad naistekoondise edasist tegevuskava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles