Tartu endine politseiuurija tunnistati mitmes kuriteos süüdi

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viivika Kuusk kohtus.
Viivika Kuusk kohtus. Foto: kaader Reporter.ee videost

Tartu maakohus tunnistas endise politseiuurija Viivika Kuuse (52) süüdi kohtueelse menetluse andmete ebaseaduslikus avaldamises ja valeütluse andmises. Nende süüdistuste eest mõistis kohus Kuusele ühe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse.

Karistuse hulka arvatakse eelvangistuses viibitud neli kuud ja 12 päeva ning kandmisele kuuluv karistus üks aasta, üks kuu ja 18 päeva vangistust mõisteti tingimisi kaheaastase katseajaga, mille jooksul peab Kuusk järgima kriminaalhoolduse kontrollnõudeid.

Samuti tunnistati Kuusk süüdi temale ametitegevuses teatavaks saanud teise isiku eraelu ja äritegevust puudutava teabe avaldamises. Selle eest mõistis kohus Kuusele 2860 euro suuruse rahalise karistuse.

Lisaks peab Kuusk tasuma menetluskulude katteks 1804 eurot.

Viivika Kuuske süüdistatakse selles, et töötades Lõuna prefektuuris avaldas ta mitmel korral oma meestuttavale kriminaalasjade kohtueelse uurimise andmeid. Edastatav informatsioon sisaldas isiku eraelu ja äritegevust puudutavat teavet, mis oli seotud isikuga, kellelt Viivika Kuuse tuttav raha nõudis.

Samuti süüdistatakse naist selles, et kui talle sai teatavaks, et ta meestuttav on sattunud kolleegide huviorbiiti teise kriminaalasja raames, vaatas ta politsei andmebaasidest kriminaalasja kohtueelset menetlust puudutavat informatsiooni ning edastas seda oma tuttavale.

Süüdistuse kohaselt kuulati Viivika Kuuske 2009. aastal tunnistajana ühe kriminaalmenetluse raames, kus ta andis teadvalt valeütlusi.

Kohtumenetluse pooled saavad tänase otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul. Kui otsus vaidlustatakse, teeb kohus motiveeritud tervikteksti teatavaks 29. augustil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles