ERR.ee: Tartu Ülikool võtab ametisse kantsleri

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu Ülikoolil on kavas tippjuhtkonda palgata kantsler, kelle tulekuga kaovad finants- haldus- ja administratsioonidirektori ametikoht.

Äsjalõppenud kantsleri ametikoha konkursile laekus 18 sooviavaldust, uus juht peaks ametisse asuma alates maikuust, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kantsleri-ametikoha loomise idee autori, Tartu Ülikooli rektori Alar Karise selgitusel peaks kantsler andma rektorile ja prorektoritele võimaluse rohkem tegeleda ülikooli strateegilise arendamisega ning ta peab ühendama ülikooli tugistruktuurid.

«Mitmed asjad kukuvad tihti kahe pingi vahele ja ei ole kedagi, kes võtaks neid üles,» rääkis rektor. «Paljud asjad on integreeritud ja selliseid ühe kindla vastutusvaldkonnaga asju jääb vähemaks.»

Praegune haldusdirektor Riho Illak, administratsioonidirektor Mihkel Pärnoja ega finantsdirektor Taimo Saan ei esitanud sooviavaldust kantsleri kohale kandideerimiseks, kuid töötajäämist see neile aga ei tähenda.

Kantsleriks pürgijate seas on nii riigi- kui erasektoris juhiameteid pidanud inimesi; tahtjate hulk võinuks veelgi suurem olla, sest ülikool ei pannud konkursitingimustesse näiteks kõrghariduse nõuet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles