Tartu Ülikooli korvpallikool on tulemuslikem noorteklubi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall
Korvpall Foto: SCANPIX

Esmaspäeval, 5. juunil toimunud Eesti Korvpalliliidu hooaja ametlikul lõpupeol tõsteti esile ka Tartu Ülikooli Korvpallikooli edukas hooaeg tervikuna ning B-vanuseklassi parimaks mängijaks valiti TÜ klubi mängija Jaagup Russak.

Tartu Ülikooli Korvpallikoolile omistati tulemuslikema noorteklubi tiitel, kuna Eesti meistrivõistluste kõigis viies vanuseklassis jõuti nelja parema hulka. Salva/Tartu Ülikooli meeskonnad lõpetasid hooaja kahe hõbemedali (A ja Mini klassis), kahe pronksmedali (C1 ja C2 klassis) ning ühe neljanda kohaga (B klass).

Tartu Ülikooli Korvpallikooli üheksa noortetreenerit on oma hoolealustega teinud head tööd ning loodetavasti saab see järgmisel aastal tasutud ka kuldmedalitega, noormängijate suurema esindatusega rahvuskoondistes ja ehk hakkavad noored ka tõsisemalt koputama esindusmeeskonna uksele.

B-vanuseklassi ehk 1996. aastal sündinud poiste parimaks mängijaks valiti Jaagup Russak, kes hooaja otsustavates kohtumistes näitas väga head mängu – B-klassi poolfinaalis kostitas ta Tiit Soku korvpallikooli 31 punktiga ning pronksikohtumises viskas Rapla KK vastu 29 punkti. Lisaks oma vanuseklassis mängimisele ja tegi kaasa ka vanemate poiste ehk A-klassi võistkonnas. TÜ klubi tunnustatud treeneri Paavo Russaku poeg mängis olulist rolli ka selleaastase Euroopa noorte korvpalliliiga U17 meeskonna edukas hooajas.

Märkimist väärib ka see, et Tartust on saanud noorkorvpallurite kasvulava – tüdrukute arvestuses valiti kõige tulemuslikumaks klubiks Tartu Kalev ning poiste C1 ja C2 klassis tunnistati parimateks mängijateks Tartu poisid Hugo Erkmaa ning Tom Kaldre.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles