Mehis Heinsaare loomingut esitatakse Budapestis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehis Heinsaar.
Mehis Heinsaar. Foto: Sille Annuk

Laupäeval Ungaris Budapestis toimuval Euroopa kirjanduste ööl esitatakse iga poole tunni tagant eesti kirjanduse ühe värvikaima tegelase, Mehis Heinsaare novell Tere.

Euroopa kirjanduste öö toimub sel aastal juba teist aastat.

Hilisõhtul kantakse euroopa autorite tekste ette veidi ootamatutes kohtades üle kogu linna, meelitades nii publiku uitama erinevate sündmuskohtade vahel.
Eesmärgiks on lähendada lugejat tekstile ja autorile ka rahutus linnakeskkonnas.
Tekste kannavad ette tuntud ungari näitlejad, lugemisi täiendavad audiovisuaalsed efektid.

Eesti sündmuse toimumiskohaks on hea veinivalikuga ja intiimse õhkkonnaga veinibaari Csendes Társi terrass, mis asub linna ühe ilusaima pargi Károlyi aia sissekäigu juures, mis sobib suurepäraselt etteloetava novelli taustaks.

Euroopa kirjanduse öö on festival festivalis, lausa kahekordselt, olles osa Budapesti kirjandusfestivalist Margó (Marginaal), mis omakorda toimub samaaegselt pika traditsiooniga, seekord 81. Budapesti raamatunädalaga.
 
Kirjanduse ööks valmis Eesti Instituudi ja sihtasutuse Pluralica koostöös antoloogia Heinsaare novellivalikuga, sisaldades sealhulgas ka seni ungari keeles avaldamata loomingut ning intervjuud autoriga. Breviariumi eesmärgiks on  tekitada Ungari lugejates huvi Heinsaare vastu ning ette valmistada pinda tema tõlgete ilmumiseks.
Möödunud-aastase kirjaduse öö puhuks  ilmus Andrus Kivirähki tutvustav Breviarium, mis osutus vägagi edukaks. Väljaandjatel on plaanis antoloogiate ilmumine traditsiooniks muuta ja igal aastal mõni eesti kirjanik Ungaris fookusesse seada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles