Golfiklubi avab taastatud peamaja

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää golfikeskuse klubihoones alustab laupäevast taas tegevust restoran Swing. Söögikoha eestvedaja Margus Maser loodab, et inimesed leiavad vana koha uuesti üles. Selleks on aga tehtud ka mitmeid uuendusi.
Otepää golfikeskuse klubihoones alustab laupäevast taas tegevust restoran Swing. Söögikoha eestvedaja Margus Maser loodab, et inimesed leiavad vana koha uuesti üles. Selleks on aga tehtud ka mitmeid uuendusi. Foto: Margus Ansu

Kolm aastat tagasi tulekahjus suuresti hävinud Otepää golfiklubi hoone on selle nädala lõpust taas tervenisti külalistele avatud. Uue sisekujunduse saanud majas alustab uuesti tegevust restoran Swing ning lisanduvad pubi ja sigarituba.


Põlenud klubihoone remont algas selle aasta veebruaris ning lõppes möödunud nädalal. Otepää golfikeskuse tegevjuht Kristi Laur ütles, et taastamistööde maksumus ulatub pea 550 000 euroni, millele lisandub veel sisustuse hind.

«Esimene korrus oli meil juba üle-eelmine aasta remonditud, sest seal olidki ainult veekahjustused, ja alumine korrus, kus on riietusruumid, saunad ja kaminasaal, on olnud kasutuses kogu aeg,» rääkis Laur ning lisas, et kuigi taastatud hoone põhiprojekt on jäänud samaks, näeb maja varasemaga võrreldes siiski veidi teistsugune välja.

Restoran kõigile

Restorani rõduterrassi on laiendatud ka maja esiküljele ning muutunud on mõne ruumi otstarve. Esimesel korrusel, kus enne tegutses caddiemaster ja golfitarvete pood, on nüüd A. Le Coqi pubi.

«Meile tundus, et selline kiirtankimise koht, kus inimesed saaksid lihtsalt istuda ja mõned õlled juua, toimib paremini,» lausus Laur. Pealegi sobibki vaba aja rõivastusega istuda rohkem pubis kui teise korruse a la carte’i restoranis. Alumise korruse uuendus on ka see, et endise kontoriruumi asemel on nüüd sigarituba.

Sadakond inimest mahutava restorani Swing eestvedaja Margus Maser ütles, et loodab söögikohale samasugust edu, nagu see oli enne põlengut.

«Meil käis siin muud rahvast isegi rohkem kui golfimängijaid. Näiteks talvel oli väga palju suusatajad,» lausus söögikoha taaskäivitamiseks viimaseid ettevalmistusi teinud Maser ning lubas külastajatele taskukohaseid hindu.

Rasked aastad

Tulekahjujärgsed aastad on Otepää golfiklubi pidanud Lauri sõnul vastu nii, nagu kõik teised Eesti golfiväljakud. «Klientide rohkusega hiilata ei saa, aga iga aastaga tekib mängijaid ikka juurde,» lausus tegevjuht ning avaldas lootust, et ka sel aastal lisandub klubi ridadesse paarkümmend uut aktiivset mängijat.

«Me võrdleme oma püsimängijate arvu ikka Tallinna väljakute kasutajate hulgaga ja seal on suur vahe. Tartu potentsiaal võiks olla palju suurem, aga Eesti inimene ei julge golfiväljakutele tulla. Mõeldakse ikka, et see on rikaste mäng, aga see on hästi suur müüt,» rääkis Laur ning pakkus, et kindlasti oleks mängijaid rohkem käinud, kui klubihoone oleks tervenisti korras olnud ning restoran töötanud.

Otepää golfikeskuse klubihoone katus ja maja teine korrus hävisid tulekahjus 2009. aasta aprillis.

Esialgu levinud versioon süütamisest ja kindlustuspettusest ei leidnud uurimise käigus kinnitust.

Kindlustusfirma polnud siiski nõus kahjusid hüvitama ja Tartu maakohus kuulutas sama aasta juulis välja Otepää golfiklubi pankroti.

Golfiklubi uus omanik on Proformest OÜ.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles