Kalevipoja uisumaratoni rada lükatakse lahti homme

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uisumaratoni start.
Uisumaratoni start. Foto: Jõgeva maavalitsus

Ehkki ametlikku treeningut Kalevipoja uisumaratoni radadel ei toimu, saavad huvilised alates homsest Mustvee kanti Peipsi järve jääd proovima minna. Maraton ise peetakse laupäeval seitsme- ja kahekümne viie kilomeetri pikkustel ringidel.


Ürituse peakorraldaja, Jõgeva maavalitsuse haridus- ja soprdinõunik Heiki Sildnik kinnitas Tartu Postimehele, et sel aastal maraton kindlasti toimub. «Jää on kõigis kohtades vähemalt 35 sentimeetrit paks,» kinnitas ta ning lisas, et ootab nädalavahetuseks paari külmakraadi, mis tagaks võistluste ajaks ideaaltingimused.

Radu lükkavad traktorid homme jääväljale kaks. Neist lühem saab 7-kilomeetrine, pikem aga 25 kilomeetrit pikk. Kokku võisteldakse kolmel distantsil. Lisaks lühikesele, 7 km sõidule, veel 25 km ning ülipikal 100 km sõidul. Neist viimasel jagatakse välja ka Eesti meistritiitlid.

Sildniku sõnul asuvad nii stardi- kui finišipaik Mustvees. Pikem rada kulgeb mööda järvejääd Omedust mööda kuni Pala valla piirini välja, seejärel pöörab tagasi ning ringi põhjatipp asub paar kilomeetrit Mustveest põhja pool.

Osalejaid on praeguseks registreerunud 600 ringis, neist mõned tulevad rada läbima ka soome kelkudega. Pikemale, 100 km distantsile on soome kelguga minemas kolm võistlejat, ent registreerimine on veel avatud ning osalejaskonna arvus võib tulla veel suuri muutusi kõigil võistlusmaadel.

Kokku on korraldajad arvestanud tuhatkonna osalejaga, märkis Sildnik. Üritust on lisaks rajameistritele korraldamas veel politsei, päästeamet, kiirabi, piirivalve ja kaitseliit.

Lähemat infot ürituse kohta ning registreeruda saab veebilehel www.sportinfo.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles