Korteriühistu kurtis Prisma lärmi pärast

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lärmakas naaber.
Lärmakas naaber. Foto: Graafika: TPM

Nõlvaku tänava korteriühistu saatis Tartu linnavalitsusele kirja, kus kaebas, et teisel pool tänavat asuv uus Prisma kaubakeskus laseb kõlaritest häirivat reklaamimüra.


Kirja saatja oli ühistu Nõlvaku 15 ja nagu ütles Tartu ettevõtlusosakonna kaubanduse peaspetsialist Meeri Tensing, olid probleemi allikaks üks kõlar parklas ja teine katuseparklas, millest lasti muusikat ja kutsuti uut poodi külastama.

Tensing ütles, et selleks ajaks, kui kaebus temani jõudis, oli probleem juba lahenenud. Seda pole tuvastatud ka hiljem, kui osakonna töötajad selles poes on käinud.

Tensing ütles, et ilmselt mängis oma osa tuule suund, mis kandis heli majade poole. Ta lisas, et ilmselt oleks murele kiire lahendus leitud ka siis, kui inimesed oleksid linnavalitsusse pöördumise asemel otse poe jutule läinud.

«Mina olen kauplustega tegelenud 20 aastat, see oli minule esimene selline juhtum,» ütles Tensing.

Tartu poodide parklates ei ole tavaks kõlaritest ostumeeleolu loovat muusikat lasta.

Näiteks Tallinna Sikupilli Prisma parklas on see tavaline.

Tartu Prismade juhataja Maarja Jüriöö ütles, et Tartus Jõe tänava Prisma ega Nõlvaku tänava Prisma parklates enam muusikat ja reklaamsõnumeid kõlaritest ei lasta. Eelmise nädala alguses seadis tehnik Nõlvaku Prismas helisüsteemi juhtmed ümber.

Muusikat ja reklaamsõnumeid mängitakse nüüd ainult poeseinte vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles