Ülikool ja ERM tihendasid koostööd

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Aru
ERMi direktor
Krista Aru ERMi direktor Foto: Pm

Kui Tartu Ülikooli rektor Alar Karis ja Eesti Rahva Muuseumi direktor Krista Aru olid eile ülikooli nõukogu saalis koostööleppele käe alla pannud, avaldas rektor imestust, et seda ei olnud varem sõlmitud.


Krista Aru arvates ei ole lepingut varem sõlmitud seetõttu, et elu ise on kõik asjad lahendanud.

«Aga vaadates meie maailma, peaksid suurte asutuste vahelised lepingud ikka olemas olema,» ütles direktor. «ERMile on tähtis toetuspind ja Tartu Ülikool on olnud vaieldamatult eesti vaimsuse kandja. ERM on olnud oma koosseisult väiksem, aga samatähenduslik.»

Allkirjastatud lepingu eesmärk on kaasa aidata eesti etnoloogia, folkloristika, kultuuriajaloo jms arengule ning rahvusteaduste järelkasvu ühisele ettevalmistamisele.

Jätkatakse tihedamat koostööd ühiste teadusprojektide, konverentside ja näituste osas, osaletakse teineteise välitöödel, toetatakse oma töötajate kaasamist teadus- ja õppetöösse, edendatakse teineteise kogude ja andmebaaside vaba kasutust jms.

«ERM ei saa olla ilma teadust tegemata,» selgitas direktor. «Aga teadus ei sünni ju ainult ühe maja seinte vahel.»

Leppe kohaselt jätkub ka õppealane koostöö eelkõige ajaloo, arheoloogia, etnoloogia, eesti kirjanduse, eesti ja võrdleva rahvaluule ning museoloogia valdkonnas.

«ERMi töötajad saavad meil õpetada ja meie õpetajad saavad ERMis teadust teha,» ütles rektor. «Nii saame oma inimvara kõige mõistlikumal viisil kasutada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles