Tuhanded jalad lõid Tartus tantsu

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavatants ja showtants on noorte seas tänu popmuusikale püsivalt kõige tantsitumad stiilid. Pildil Tähtvere tantsukooli neiud.
Tänavatants ja showtants on noorte seas tänu popmuusikale püsivalt kõige tantsitumad stiilid. Pildil Tähtvere tantsukooli neiud. Foto: Kristjan Teedemaa

Kuigi tantsijad ei riputa suveks liikumislusti varna, teevad tantsutrupid ikkagi pisikese pausi. Enne ärateenitud puhkust tuldi aga üle Eesti Tartusse kokku hooaja viimasele festivalile.


Maaülikooli spordihoonesse kogunes pühapäeval esimesele Kuldse Karika võistlusele umbkaudu 1100 noort tantsijat, päris mudilastest täisealisteni, et võistelda neljas kategoorias.

Suur kuldne trofee on tegelikult rännanud juba kahel aastal, aga siis šõutantsu karika nime all.

Eelmisel suvel tundus ürituse korraldajale Shaté tantsukoolile, et etteantud piirid on muutunud liiga kitsaks, tantsida tahavad ka teiste stiilide eelistajad ning nii saigi sel korral lisaks esineda tänava-, karakter- ja džässtantsu kavadega.

Shaté peatreener Krõõt Kiviste rääkis, et kõige tihedam konkurents oli endiselt šõu kategoorias, kõige vähem osalejaid aga ootuspäraselt džässis, mis nõuab tugevat kehakooli ja pole kahjuks seni meie maal kuigi populaarne.

Kiviste sõnul tal süda lausa värises enne võistlust, et kas need vähesed osalejad ka tasemel on, ning seda suurem oli rõõm meisterlikke kavu nähes.

Tartu edukamaid stuudioid Error oli üks neist, kes esines džässikavadega. Nende tree­­ner Merli Mendelman rääkis, et endale korjati nii esimesed, teised kui kolmandad kohad, igaühte kaks. Suurim üllatus oli neile täiskasvanute džässtantsukava võit, sest konkurendid olid seal väga tugevad.

Üldvõit ja suurim kuldne karikas läks sel korral Pärnusse Laine Mägi tantsukoolile, väiksemad karikad anti välja kõigis kategooriates ja neljas vanuserühmas.

Tantsijaid tulid hindama kogenud treenerid, õpetajad ja tantsijad üle Eesti, kokku oli neid pika päeva jooksul kohtunikelaua taga koguni kümme.

Kiviste rääkis, et tagasiside tantsijatelt ja treeneritelt on olnud väga positiivne ning kõik on lubanud järgmisel aastal veel suurema hulga truppidega tulla. Ka lootis treener, et järgmisel aastal oleks rohkem osalejaid Ida-Virumaalt.

See tähendab aga, et ühe päeva sisse mahtumine muutub küsitavaks ning ilmselt tuleks korraldada rohkem eelvoore. Ka kulud suurenevad ning Kiviste sõnul ei ole võimalik vaid osalustasudest saali, valgustust jm kinni maksta. Tänavu saadi suurt toetust linnalt ning loodetavasti tuleb abi sealtpoolt ka edaspidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles