Annetus aitas Inglisilda remontida

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sunnitud remont andis Inglisilla­le värskema ilme.
Sunnitud remont andis Inglisilla­le värskema ilme. Foto: Margus Ansu

Aprillikuus põlenud Inglisilla tules kahjustatud osa remontima asunud osaühing Haspo korrastas ka raeplatsipoolse piirde. Plaanitust suurema remondi võimaldas teha puidumüüja annetus.


«AS Rait andis omakasupüüdmatut abi,» märkis Tartu linnamajanduse osakonna juhataja asetäitja Andres Pool. Nimelt andis puidumüüja kogu remondiks vajaliku puidu tasuta. See võimaldas aga ette antud eelarve (ligi 11 600 eurot) piires teha arhitektuurimälestise juures rohkem tööd.

Korda sai 21. aprilli ööl süüdatud Toomemäe-poolne sillapiire, kuid uus laudis löödi ka raeplatsipoolsele piirdele. Silla tähtsamad konstruktsioonid jäid samaks, sest need tules kannatada ei saanud.

Silla keskosa sai uue värvikihi ning paika tagasi tõsteti 1913. aastal valminud Tartu Ülikooli esimese rektori Georg Friedrich von Parroti mälestusmedaljon. Linnavalitsus võttis töö vastu möödunud kolmapäeval.

Seekordne remont sillal oli pigem siiski üksnes iluravi. «Lähiaastatel on vaja remondi juurde naasta,» tõdes Pool ja täpsustas, et pehkinud detaile tuleb välja vahetada ka silla alt. Silla keskosast saab vihmavesi vabalt läbi voolata ja hiljem puitdetailid kuivavad, kuid kohtades, kus prussid ühinevad kõnniteega, on niiskust palju rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles