Gert Kullamäe jätkab Tartu korvpallimeeskonna peatreenerina

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistriliiga finaalseeria esimeses mängus  võitis Kalev/Cramo meeskond Tartu Ülikooli 75:63.
Gert Kullamäe.
Eesti meistriliiga finaalseeria esimeses mängus võitis Kalev/Cramo meeskond Tartu Ülikooli 75:63. Gert Kullamäe. Foto: Sille Annuk / Postimees

«Leping on meil Kullamäega kogu aeg olnud sõlmitud, aga juriidiliselt on õigem öelda, et kumbki pool ei soovinud ennetähtaegselt lepingut lõpetada. Oleme kokku leppinud, et jätkatakse ühiselt,» kinnitas TÜ akadeemilise spordiklubi korvpallidivisjoni juht Andres Ottender täna. Leping kehtib järgmise hooaja lõpuni.

Millistes liigades Tartu esindusmeeskond järgmisel hooajal mängib, ei saa Andres Ottenderi sõnul veel kindlalt öelda, kuna liigade endi olukord ei ole veel kindel. «Aga Tartu meeskonna soov on osaleda Eesti meistriliigas, Balti liigas ja FIBA EuroChallenge sarjas,» ütles Ottender.

Gert Kullamäe sõnul tähendas see väljakutse vastuvõtmist. «Klubi usaldas meeskonna minu kätte ka järgmisel hooajal ja võtan selle väljakutse põnevusega vastu,» kommenteeris Kullamäe spordiklubi vahendusel.

Liigadest tulenevalt komplekteeritakse meeskond nii, et see oleks konkurentsivõimeline. Ottenderi sõnul tahetakse liigades võimalikult hästi esineda, kuid igal sammul tuleb leida tasakaal mängijate valiku ja rahaliste võimaluste vahel. «Tahta võib ju palju, aga kellega tulemust saavutama minna ja kui paljudele leegionäridele on võimalik tasu maksta, on iseasi,» lausus Ottender Tartu Postimehele.

Kas Tartusse tuuakse kaks välismängijat või rohkem, sõltubki rahalistest võimalustest. «Valiku kriteeriumiks saab see, kas sama raha eest on võimalik leida kaks või rohkem mängijat,» nentis korvpallidivisjoni juht.

Praegu on Tartu meeskonnal seitse mängijat, kelle lepingud kestavad järgmise hooaja lõpuni. Nende hulgas on Marek Doronin, Silver Leppik, Tanel Kurbas, Timo Eichfuss, Rain Veidemann, Rain Raadik ja Kristo Saage. «Aga isegi nende meeste osas, kelle lepingud lõpevad, ei ole veel sada protsenti kindel, et nad meil ei mängi,» lausus Ottender.

Meeskonna komplekteeritus on ka Gert Kullamäe sõnul kõige tähtsam. «Mul olid omad mõtted ja need arutasime läbi, aga kõige tähtsam on nüüd
meeskonna komplekteerimine. Kes jäävad ja kes mitte,» lausus Kullamäe Tartu Postimehele ning lisas, et tema kindel nõudmine oli ka see, et jätkaks praegune abitreener Toomas Kandimaa ja kogu praegune abipersonal.

Spordiklubi juhatuse esimehe Andres Liinati sõnul soovitakse jätkata klubi laiema arendamisega.

«Võtame kogu klubi korvpallisüsteemi kui ühte tervikut. Sisuliselt sama meeskond teeb seda tööd kolmandat hooaega ja jätkame joont, kus ühelt poolt soovitakse mängida võimalikult kõrgel tasemel ning teiselt poolt kasvatada meeskonnale väärilist järelkasvu,» sõnas Liinat. «Gert on läbi ja lõhki korvpalliinimesena näidanud selle töö juures kirge ja õhinat ning seda ootame temalt ka tulevikus.»

Võimalikult heade tulemuste saavutamiseks kõikides sarjades soovitakse lisaks olemasolevatele mängijatele võtta lisajõude välismaalt. Ühtlasi jätkatakse ka suunda, kus meeskonna tegemistesse kaasatakse noori mängijaid, kellel on potentsiaali mängida Tartu meeskonna eest rahvusvahelisel tasemel.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles