Lugeja kiri: mälestussambad meenutavad

, mälestusfondi Ristideta Hauad nõukogu esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

On saanud tavaks, et mälestusfondi Ristideta Hauad liikmed hooldavad igal aastal osa tosinast püstitatud mälestussambast – koristavad prahi, istutavad lilli, süütavad küünlad.

2002. aasta juunis avati Käreveres mälestussammas 38. politseipataljoni võitlejatele – nii avamisüritust kui ka rahastamist korraldas pataljoni endine ülem leitnant Voldemar Madissoo, kelle admiral Johan Pitka oli määranud Emajõe rinnet kaitsma. 1944. aasta suvel hoidsid pataljoni võitlejad rinde paigal, paljud põgenikud pääsesid üle Läänemere.

Mälestusfond on kalmistule paigaldanud teisegi mälestussamba 19 rindevõitlejale, metsavennale ja mõrvatule, kes pärit Käreverest, Laevast või sealsest ümbruskonnast.

Sellekevadisel talgupäeval oli palju noori, ära tehti suur töö. Kui talgulised järgmisel aastal oma unistuse täide viivad, saab korda pargi juures asuv endine mõisatiik ja Kärevere kangelaskalmistust kujuneb üks Laeva valla vaatamisväärsusi. Ristideta Haudade liikmete töö aga jätkub teiste mälestussammaste hooldamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles