Tudengid ootavad Volli Kalmult eelkõige lubaduste täitmist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli rektoriks valitud professor Volli Kalm.
Tartu Ülikooli rektoriks valitud professor Volli Kalm. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli üliõpilasesindus esitas täna avaliku pöördumise, kus nad märgivad, et ootavad uueks rektoriks valitud professor Volli Kalmult eelkõige õppekvaliteedi tõstmist, kuid ka paljude teiste lubaduste täitmist.

Tudengiesinduse esimehe Erik Raudsepa sõnul ootab ta uut rektorit juba täna üliõpilasesinduse üldkoosolekule. «See oleks hea võimalus panna alus tuleviku koostööle,» märkis ta. Raudsepa sõnul on kokkusaamine ka hea koht, kus rektor saab rääkida enda ootustest tudengitele.

Raudsepp lisas, et professor Kalmult oodatakse suuremat koostööd.
«Ma väga tahaks loota, et uus rektor on palju rohkem koostööle avatud ja tudengitele lähemal.»

Esimehe hinnangul peaks rektor olema julgem, eriti oma arvamuse väljaütlemises. Samuti peaks rektor avalikkuse ette astuma lisaks positiivsele aupaistele ka rasketel hetkedel.

Veel leidis Raudsepp, et ülikool sai endale väärika rektori. «Kindlasti oli kõigi kolme kandidaadi puhul tegemist väga pädevate professoritega, kuid demokraatia toimis eile Volli Kalmu kasuks.»

Volli Kalm on saanud kutse saabuda tudengiesindusse täna kell 18. Teadaolevalt on Kalm lubanud ka tudengitega kohtuma minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles