Nädalalõpp toob Tartusse tipptasemel jalgpalli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti parimaid jalgpallureid oli vaatama kogunenud igas vanuses jalgpallisõpru. Väiksemad huvilised ei pidanud paljuks ka natuke aega järjekorras seista, et lemmikuid päris lähedalt näha ja siis koondise pildile nende allkirju küsida.
Eesti parimaid jalgpallureid oli vaatama kogunenud igas vanuses jalgpallisõpru. Väiksemad huvilised ei pidanud paljuks ka natuke aega järjekorras seista, et lemmikuid päris lähedalt näha ja siis koondise pildile nende allkirju küsida. Foto: Margus Ansu

Eile õhtupoolikul kogunes sadakond jalgpallifänni Tartu Raekoja platsile, et tervitada ülikoolilinna mängima tulnud Eesti jalgpallikoondist.

Täna kell 20.30 vilistab lätlasest peakohtunik Vadims Direktorenko Tamme staadionil palli mängu Balti turniiri poolfinaalis, kus kohtuvad Eesti ja Soome rahvuskoondis. Kell 17.30 algab turniiri esimene, Võrus peetav poolfinaal Läti ja Leedu vahel.

Eesti jalgpalliliidu avalike suhete juht Mihkel Uiboleht kinnitas eile pärastlõunal, et ettevalmistused sujuvad hästi, ning avaldas lootust, et reedel ei saja. «Ega vihm jalgpallimängimist sega, aga publikule oleks hea ilm mugavam.»

Kuigi lõplik algkoosseis selgub tänase mängu eel, kinnitas ta, et Soome vastu lähevad platsile kindlasti Eesti parimad jalgpallurid.

«Pühapäevases mängus antakse mõnele mehele ilmselt puhkust, sest kaks sellist mängu nii väikse vahega on raske,» selgitas ta. Järgmisel teisipäeval ootab koondist ees veel ka sõpruskohtumine Prantsusmaaga.

Staadion ootab

Hoolimata viimase kuu suurest koormusest – mitu kergejõustikuvõistlust ja Tartu võimlemispidu – on Tamme staadion tähtsateks jalgpallimatšideks valmis. Sihtasutuse Tartu Sport haldusjuht Mati Tolmoff rääkis eile, et töö käib täie hooga.

Eile pärastlõunal tegutseti peamiselt kolmapäevasest suurest vihmast tekkinud veeuputusega ning värviti väljakule jooni. «Mõnele kohale tegi vihm head, mõnele halba,» selgitas Tolmoff. «Võimlemispeost väsinud kohad said turgutust, kuid väravavahi alad lirtsuvad.» Teisipäeval kergejõustiku Kuldliiga etapil sai selgeks, et heli- ja valgussüsteemiga on kõik korras.

Eile õhtul tegi Eesti koondis staadionil ka trenni, kuid nad ei mänginud täisväljakul, vaid risti paigutatud väravate vahel, et kaks nädalat tagasi uue murusektori saanud väravavahikastile veel puhkust võimaldada. Tolmoff ütles, et tema neljameheline meeskond töötab igatahes selle nimel, et Eesti koondisel hästi läheks.

Väike ajalugu

Turniiri kohamängud peetakse pühapäeval. Kell 13.30 mängib Soome koondis Võrus ja 16.30 Eesti koondis Tartus. Mõlema meeskonna vastased sõltuvad Läti ja Leedu vahelise poolfinaali tulemusest.

Läbi Eesti jalgpalliajaloo on rahvuskoondis Tartus mänginud varem vaid ühel korral. 1997. aasta augustis ülikooli staadionil peetud maavõistluse Eesti ja Fääri saarte vahel võitis külalismeeskond 2:0.

Eelmisel aastal aga peeti Tamme staadionil mitu noortekoondiste rahvusvahelist kohtumist. Oktoobris kohtusid Tartus Euroopa meistrivõistluste valikmängus Eesti ja Horvaatia U21-koondis, mängu võitis 1:0 Horvaatia. Juunis mängis U19-koondis Balti turniiril Soomega väravateta viiki. Sama seisuga lõppes ka Eesti ja Leedu U17-koondise kohtumine.

Selle aasta juunis võõrustab Tamme staadion naiste Balti turniiri.

Eesti koondis

• Väravavahid: Artur Kotenko, Pavel Londak, Sergei Pareiko  

• Kaitsjad: Alo Bärengrub, Enar Jääger, Ragnar Klavan, Dmitri Krug­lov, Igor Morozov, Karl Palatu, Taavi Rähn, Tihhon Šišov, Taijo Teniste

• Poolkaitsjad: Aleksandr Dmitrijev, Gert Kams, Oliver Konsa, Joel Lindpere, Siim Luts, Sergei Mošnikov, Sander Puri, Ats Purje, Konstantin Vassiljev, Martin Vunk

• Ründajad: Jarmo Ahjupera, Henri Anier, Tarmo Kink, Tarmo Neemelo, Henrik Ojamaa, Andres Oper, Alber Prosa, Kaimar Saag, Sergei Zenjov, Vladimir Voskoboinikov

• Peatreener Tarmo Rüütli, abitreener Janno Kivisild, väravavahtide treener Mart Poom

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles