Lastekaitsepäev hõivab kesklinna

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homsel lastekaitsepäeval saavad lapsed kesklinnas ühest maailmast teise astuda üle tänavale asetatud lävepakkude.

Esimest korda on lastekaitsepäeva sündmused Küüni tänaval üsna rangelt ära jagatud ning igas n-ö maailmas ehk telgis tegeldakse vaid ühe teemaga.

Nii tekivad Küüni tänavale näiteks muusikamaailm, teatri- ja teadusmaailm, spordimaailm.

Iga maailma ees on pikk lävepakk, millele on kirjutatud vanasõna või tarkusetera, sest seekordse lastekaitsepäeva teema on «Üle läve». Maailmad ja läved peegeldavad lapse igapäevaelu, kus iga paku taga on jälle midagi uut.

Esmakordset on veelgi. Lastekaitsepäeva projektijuht, üritust korraldava Lille maja noorsootöö spetsialist Mare-Liis Klimberg rääkis, et sel aastal jääb ära tavapärane avarongkäik, kuid selle asemel on teatetantsimine.

Tantsurong saab alguse Raekoja platsilt ja liigub mööda Küüni tänavat, linnapea Urmas Kruuse juhib seda vanas kastiautos kõige ees ning tema järel teevad järjest oma etteasteid Tartu tantsu- ja liikumisrühmad.

Rohkesti on lastele ja nende vanematele tasuta lõbustusi, mida iga päev ei pakuta.

Näiteks saavad pisemad raha maksmata ratsutada poniga ning kui infotelgist vautšer võtta, siis lubatakse ka jõelaevaga Pegasus sõitma ilma piletita.

Anne noortekeskus on enda korraldada võtnud maailmapäeva. Keskuse direktor Ahto Külvet rääkis, et see üritus on Tartus esimest korda ning kohe järgmisel päeval liigub Tallinna.

Maailmapäeva eesmärk on noortele tutvustada võimalikult palju kultuure ja inimesi. Näidatakse filme, esinevad inimesed, kes on pikalt põnevates välisriikides elanud, ning kohale tulevad ka kaugete maade kodanikud.

Lastekaitsepäeva puhul tuleb külla ka tsirkus Sorin Soomest, nende etendused on täna ja homme Uues Teatris, pileteid saab Lille majast.

Lastekaitsepäev 1. juunil

Sündmusi kesklinnas

• Kell 11 algab Küüni tänava pargis esmaabi ja ohutuse võistlus.

• Kell 11.30 alustab teatetants Raekoja platsilt.

• Muusikamaailmas algab tegevus kell 11, teistes kell 13 ja kestab 19ni.

• Kell 16 heategevusjooks Rat Race.

Laulupeomuuseumis

• Kell 17 esitavad Laulupeo stuudiumi lapsed pillimängu saatel Vanapagana ja Kaval-Antsu lugusid, Külliki Lauluaia lapsed annavad kontserdi «Magusad lood».

Oskar Lutsu majamuuseumis

• Kell 18 esitavad Olav Ehala ja Tartu Noortekoor helilooja filmimuusikat.

Mujal

• Kell 13 avatakse uus mänguväljak Tamme staadionil ja kell 14 Vaksali pargis.

• Kell 13 algab Vilde tervisekohvikus tasuta seminar «Kuidas toetada lapse arengut?».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles