Tartlanna asus jalgsiteekonnale Hispaaniasse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõbrad korraldasid jalgsi Hispaaniasse matkava Maarika Traadi auks piduliku stardi Tartus Kalevipoja ausamba juures. Pildil saadab Tartu Suusahullude klubi liige Vahur Teppan klubikaaslase heade sõnadega teele.
Sõbrad korraldasid jalgsi Hispaaniasse matkava Maarika Traadi auks piduliku stardi Tartus Kalevipoja ausamba juures. Pildil saadab Tartu Suusahullude klubi liige Vahur Teppan klubikaaslase heade sõnadega teele. Foto: Risto Mets

Täna hommikul asus tartlanna Maarika Traat 4200 kilomeetri pikkusele rännakule Hispaaniasse Santiago de Compostelasse. Naine loodab distantsi maha kõndida 100 päevaga.

«Õige palverändur alustab teekonda ikka koduukse eest,» ütles Traat. Nii algaski seljakotiga matk Tartus Raadil asuva koduukse eest. Samas rõhutas ta, et rännaku põhjused pole sugugi religioossed. Nimelt matkas ta mullu Hispaanias kokku 900 kilomeetrit ning soovib sinna tagasi minna. «Sellest, et Eestimaa suvi nägemata jääb, on muidugi kahju,» nentis doktorikraadiga arvutilingvistik.

Sõbrad Tartu Suusahullude klubist korraldasid Traadile ka piduliku stardi Tartu kesklinnas. Kalevipoja ausamba juurde püstitasid nad stardivärava ning klubi Tartu Maraton majandusjuht Allan Oras mängis telefonist läbi valjuhääldaja Tartu maratoni hümni.

Traadi treener Vahur Teppan kinkis Suusahullude poolt kõndijale kaasa kompressioonsokid, et kui jalad pikast rännakust tursesse peaksid minema, on nendest abi. Klubikaaslaste ees möönis Traat, et päris 100 päevaga ta ehk siiski kohale ei jõua.

Kuid millist treeningut sellise rännaku eel teha? «Talvel tuleb palju suusatada!» vastas suusafanaatik Traat.

Täna jõuab Traat plaanide kohaselt Otepääle. Talvepealinnani kõnnivad temaga kaasas kaks klubiliiget. Homme jätkab ta teekonda Valga suunas.

Postimees kirjutas Maarika Traadi retkest pikemalt 25. mail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles