Ranna üürileandmine kukkus läbi

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannaaladele mõeldud müügikioskite välimuse töötas välja Tartu endine linnaarhitekt Tiit Sild. Kioskite värvilahendus jäeti vabaks, kuid fassaadimaterjalina näeb linnavalitsus ette hööveldamata laudist.
Rannaaladele mõeldud müügikioskite välimuse töötas välja Tartu endine linnaarhitekt Tiit Sild. Kioskite värvilahendus jäeti vabaks, kuid fassaadimaterjalina näeb linnavalitsus ette hööveldamata laudist. Foto: eskiis

Tartu linna korraldatud avalik kirjalik enampakkumine rannaala läheduses asuva kolme kinnistuosa üürileandmiseks kukkus vähese huvi tõttu läbi, kuid suure tõenäosusega läheb linn veel sel suvel uuele katsele.

«See konkurss tuleb meil kahjuks nurjunuks tunnistada, kuna tegelikult tehti pakkumised ainult kahele kinnistule,» lausus linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna vanemreferent Marju Kiisla. Pakkumised esitati Pika ja Ujula tänava kruntide kohta, kuid ühe ja sama isiku tehtud avaldus oli vigaselt vormistatud.

«Linnavara eeskiri näeb ette natuke teistmoodi vormistamist ja me üritasime selle inimesega kontakti saada, aga kuna see polnud mingil viisi võimalik, siis tuleb konkurss ikkagi nurjunuks tunnistada,» selgitas Kiisla, kelle sõnul ei vastanud konkursi ainuke osaleja telefonile ega korduvatele elektronkirjadele.   

Huvi jäi nõrgaks

Marju Kiisla sõnul pakkus ainuosaleja Anne kanali äärsele maatükile alghinnast palju suuremat üürihinda, kuid nüüd jääb leping siiski sõlmimata.

«Nüüd ootame, kuni osakonna juhataja (Urmas Ahven – toim) puhkuselt tagasi tuleb, ja siis teeme ehk uue enampakkumise,» ütles Kiisla ega tahtnud oletada, miks jäi huvi enampakkumise vastu nii kesiseks.

«Ei oskagi põhjust arvata, sest tegelikult käis küsimas ja uurimas mitu inimest. Äkki ei olnud ajastus väga hea või jäi reklaam tagasihoidlikuks,» pakkus Kiisla põhjusi ning ei julgenud lubada, kas ja millal uus konkurss välja kuulutatakse.  

Ühtne väljanägemine

Linnaplaneerimise ja maakorralduse osakond kuulutas aprilli keskel välja kirjaliku enampakkumise, millega sooviti anda Anne kanali ja Emajõe rannaalade läheduses asuvad kinnistud üürile müügikioskite paigutamiseks.

Välja pakuti kolm umbes 40-ruutmeetrist ala kinnistutest aadressidel Pikk 65, Ujula 102 ja Herne 67.
Üürile antavale maa-alale oleks tulnud üürnikul ehitada kuni 20-ruutmeerine müügikiosk, mida võib kasutada toidukaupade ja muude rannahooajal sobivate kaupade ja teenuste müügiks.
Linnaarhitekt oli välja töötanud kioskite ühtse lahenduse ning üürilepingud oleks sõlmitud 2014. aasta septembri lõpuni. Pakkumised tuli esitada hiljemalt 7. maiks.

Enampakkumise üüri alghinnad
• Pikk 65 – 44 eurot kuus
• Ujula 102 – 12 eurot kuus
• Herne 67 – 12 eurot kuus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles