Muuseumitöötajad said tänukirjad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A. le Coqi õlletemuuseumi juht Ilmar Kõrgesaar.
A. le Coqi õlletemuuseumi juht Ilmar Kõrgesaar. Foto: Margus Ansu

Eesti trükimuuseumis, mis tegutseb Tartus trükikoja Greif endistes ruumides Kastani 38, oli eile tavalisest pidulikum koosviibimine.

Linnapea Urmas Kruuse andis üle tänukirjad muuseumitöötajaile. Ümbrusest inspireeritud muusikat tegi Taavi Kerikmäe, õpitubade tegevust pakkusid trükimuuseum ja sama katuse all tegutsev paberimuuseum.

Tänukirja said 12 muuseumitöötajat, keda nende endi kolleegid on tunnustust väärivaimana esile tõstnud: Ilmar Kõrgesaar, Reet Mägi, Irina Orekhova, Jaan Tamm, Liivi Sõerunurk, Jane Liiv, Ingrid Sahk, Kessy Abarenkov, Peeter Talvistu, Joonas Õunapuu, Lehar Kuul ja Lemmit Kaplinski.

Linnavalitsuse kultuuriosakond on seesugust tänuüritust korraldanud aastast 2000. Senise põhimõtte alusel anti eile tänukirjad üle viimast korda. Järgmiseks aastaks loodab kultuuriosakond asutada stipendiumi, et kaasa aidata muuseumitöötajate teadus-, loome- ja õppetööle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles