SEB sundis lahkuma kauase juhi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB vahetab oma Lõuna regioonis juhte. Üle paarikümne aasta panga heaks töötanud praegune Lõuna regiooni juht Mati Kitsik lahkub poolte kokkuleppel pangast.
SEB vahetab oma Lõuna regioonis juhte. Üle paarikümne aasta panga heaks töötanud praegune Lõuna regiooni juht Mati Kitsik lahkub poolte kokkuleppel pangast. Foto: Margus Ansu

SEB vahetab juunikuust välja enam kui pooled Lõuna regiooni tippjuhtidest. Pangast on sunnitud lahkuma nii pikka aega selle heaks töötanud praegune Lõuna regiooni juht Mati Kitsik kui ka asedirektor Rein Kinkar. 

«Põhjusi ma ei tea lõpuni ja ei tahagi nende üle arutleda,» lausus Mati Kitsik. «Siiani oli meid vaid kiidetud ja sain aru, et meie tööga ollakse rahul, aga ju see oli siis petlik mulje,» lisas ta.

Ametlikult lahkub Mati Kitsik poolte kokkuleppel, ent kogenud pangandustöötajana möönab ta, et tema lahkuda ei soovinud. «See ei olnud minu valik. Ma olen teinud seda tööd 20 aastat väga tulemuslikult ning mul oli motivatsiooni jätkata,» nentis ta.

«Midagi meeldivat siin ei ole, kui sa oled oma tööle pühendunud ja soovinud seda teha, aga keegi arvab, et seda peaks tegema mõni teine,» lisas Kitsik.

Üks jääb ametisse

Kitsik on töötanud SEBs, endise nimega Eesti Ühispangas paarkümmend aastat, olles juhtinud nii Võru kui Tartu kontorit.

SEB Lõuna regiooni juhiks sai Mati Kitsik eelmise aasta juulikuus, jõudmata seega aastatki veel viimases ametis olla.

Ühes Kitsikuga lahkub 1. juunist ametist SEB Lõuna regiooni asedirektor Rein Kinkar, kelle ettevõte koondas.

Lõuna regiooni kolmeliikmelisest tippjuhtkonnast jääb ainsana samasse ametisse äriklientide asedirektor Taago Hiiesalu.

SEB jaepanganduse juht Eerika Vaikmäe-Koit tunnustas Lõuna regiooni lahkuvat juhti Mati Kitsikut tehtud töö eest, tegemata talle ühtegi etteheidet. Poolte kokkuleppel lahkumise tagamaid Vaikmäe-Koit ei selgitanud.

«Mati Kitsik on olnud SEBga seotud üle kahekümne aasta ja andnud väga suure panuse selleks, et meie kliendid on Lõuna-Eestis väga hästi teenindatud. Hindan Mati professionaalsust ja suurt kogemust pankurina ning soovin talle edu tulevastes tegemistes,» edastas Vaikmäe-Koit kirjalikus vastuses.

Teed lahku

Et teade teede lahku minekust SEBga tuli Mati Kitsiku sõnul talle väga ootamatult, pole ta jõudnud uutele võimalikele töökohtadele veel mõelda.

«Olen huvitatud panganduses jätkamisest, aga olen avatud ka kõigile teistele pakkumistele,» märkis ta.

SEB Lõuna regiooni juhtimise võtab 1. juunist üle Indrek Lass, kes juhtis seni Lääne regiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles